Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beste julegaven jeg kunne fått

Petter Vaagan Moen er tatt ut på landslaget. Se troppen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hele åtte mann kan få sin første landskamp når Åge Hareide tar med seg en tropp uten utenlandsproffer, med unnak av Sigurd Rushfeldt og Jon Inge Høiland, til landskampturné i USA i januar.

En av de ferske unggutta er Petter Vaagan Moen (22). Han har spilt godt både på U21-landslaget og i Ham-Kam, og får nå belønning for det.

- Dette er den beste julegaven jeg kunne fått, sier han til Dagbladet.no.

- Ble du overrasket?

- Ja, det var en positiv overraskelse. Men jeg hadde jo håpet litt, for jeg visste at ikke så mange utenlandsproffer skulle være med.

På plass i Bergen

Hareides utvalgte spiller to landskamper i USA. Først mot Mexico i San Francisco 25. januar, så mot vertsnasjonen i Los Angeles 29. januar.

- Det blir veldig morsomt. Jeg får bare kline til og prøve å ta vare på sjansen. Det er en stor tillitserklæring, sier 22 år gamle Vaagan Moen.

TO AV DE NYE: Bjørn Helge Riise og Petter Vaagan Moen har spilt sammen på U21-landslaget. Foto: SCANPIX
TO AV DE NYE: Bjørn Helge Riise og Petter Vaagan Moen har spilt sammen på U21-landslaget. Foto: SCANPIX Vis mer

Først neste høst starter det virkelige alvoret for landslaget. Da skal Åges menn ut i EM-kvaliken, og nå har de ferske gutta et drøy halvår på å spille seg inn på laget.

Vaagan Moen forlot Ham-Kam i høst, og allerede i november var han på plass i Bergen og Brann - selv om han formelt er Kamma-spiller til januar.

- Jeg trives bra så langt. Det er fint miljø i klubben og en fin by.

Ferske fjes

En annen overraskelse er nok Lyns midtbanespiller Tomasz Sokolowski. 20-åringen har heller aldri vært i en landslagstropp på seniornivå, men får sjansen etter flere gode U21-kamper.

Andre som ikke har landskamper fra før: Trond Erik Bertelsen, Daniel Fredheim Holm, André Muri, Espen Olsen, Bjørn Helge Riise og Jan Kjell Larsen.

Seriemesterne VIF har fem spillere i troppen, mens Start har fått med tre mann. Bare Espen Johnsen er med fra Rosenborg. Det skyldes avtalen Hareide har med Per-Mathias Høgmo, om å spare RBK-spillere med tanke på UEFA-cupkampene i februar.


• Din kommentar: Overrasket over Hareides valg?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!