Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beste løpet hun har gjort

Therese Johaug vant første etappe av Ski Tour. Helnorsk pall i Sverige.

SEIER: Therese Johaug vant i Östersund. Foto: NTB scanpix
SEIER: Therese Johaug vant i Östersund. Foto: NTB scanpix Vis mer

Første etappe av nyvinningen Ski Tour gikk av stabelen i dag. Langrennsløperne skal både gå renn i Norge og Sverige, men touren startet i Östersund. Om ni dager skal utøverne ende opp i Trondheim.

Therese Johaug var favoritt både på dagens etappe og til å vinne touren sammenlagt. Under forrige helgs 10-kilometer i Falun måtte imidlertid dama fra Dalsbygda presse seg til det ytterste for å holde svenske Ebba Andersson på avstand.

Konkurrentene prøvde seg i dag også, men det var egentlig aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Det norske laget fikk mer å juble for.

De klarte ikke å henge med Johaug, men det ble en helnorsk pall. Heidi Weng ble nummer to, foran Ingvild Flugstad Østberg på 3.-plass. Svenske Ebba Andersson tok 4.-plassen, mens det fulgte to norske jenter til på de neste plassene. Med Ragnhild Haga på 5.-plass og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 6.-plass, var fem av de seks beste norske.

- Det er det beste skøyteløpet jeg har gjort i karrieren, tror jeg. Jeg hadde gode ski, og det er utrolig moro å kjenne at man har utviklet seg teknisk og kapasitetsmessig, sier Johaug til NRK.

SKISKYTER?: Therese Johaug har dominert langrennssporten så mye de siste åra at Heidi Weng leker med tanken om å sende henne til en annen idrettsgren. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

- Eget nivå!

Johaug tok et solid grep om ledelsen allerede etter 2,6 kilometer og fortsattte å øke utover i løpet. Også Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg gikk gode løp, men halvveis i rennet nærmet avstanden til lagvenninna seg 30 sekunder.

- Det er et helt eget nivå!, sier Jann Post.

Johaug gikk i mål til suveren ledelse, og selv om de kom en rekke løpere bak henne, var det aldri noen tvil. Resten var sjanseløse.

- Det er det beste løpet hun har gjort denne sesongen, sa NRKs Torgeir Bjørn.

- Hun utklasser konkurrentene så til de grader, tilføyde Post.

Svensk flopp

Svenske Frida Karlsson åpnet svært frisk og lå likt med Weng etter 2,6 kilometer. Hjemmehåpet fikk det imidlertid svært tungt utover i løpet og fikk en skikkelig knekk.

I mål var hun ett minutt bak Weng og hele 1,45 minutter bak Johaug. På plassen foran Karlsson endte norske Julie Myhre.

- Det var veldig tungt i dag, det føltes ikke som jeg skulle komme meg i mål, sier Karlsson til NRK.

Ragnhild Haga ligger for øyeblikket på 4.-plass og var svært fornøyd.

- Det var veldig gøy. Jeg tror det er årets beste løp for meg, sier Haga til NRK.

Dette er den norske troppen til Ski Tour:

Kvinner: Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Julie Myhre, Anna Svendsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Menn: Pål Golberg, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Finn Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Erik Valnes.

Hele Norges coronakart