- BESTE SESONG FOR ROSENBORG

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Rosenborg 0- 2. Sigurd Rushfeldt viser hvordan Rosenborg skal underholde i årets Tippeliga: Med fancy skudd og scoring. I går lagde han mål nummer to for RBK.

Trener Trond Sollied fikk med seg hvert spark på ballen. Noen ga ham dype rynker i pannen. Andre gjorde han optimist med tanke på framtida. Konklusjonen, som vil glede hele fotball-Norge:

- Jeg tror 1998-utgaven blir den beste noen gang. Men vi skal ikke være i toppform før i august. Da er det kvalifisering til Mesterligaen, vår store målsetting, sier Sollied.

- Det er i Mesterligaen vi kan utvikle oss mest. For å kvalifisere oss for spill der, må vi bli bedre for hvert år. Ei uke før Tippeligastarten synes jeg vi er i bra rute.

- Vi står distansen ut, men kan selvfølgelig bli mye bedre enn det vi presterte mot Viking, sier RBK-trener Trond Sollied til Dagbladet.

Minuset i Stavanger i går var at trønderne ikke scoret på dødballer.

- Til gjengjeld var det stor aggressivitet, spesielt på midtbanen i første omgang. Vi kaster også stadig innpå nye folk, uten at det påvirker samhandlingen i laget.

- Selv om det fortsatt er ting å sette fingeren på, er jeg godt fornøyd med situasjonen så langt, sier Trond Sollied.

Generalprøven

Runar Berg (27) satte inn ledermålet i går, på et skudd fra nærmere 25 meter.

- Jeg fikk ballen fra Sigurd (Rushfeldt), og traff den både litt reint og litt skeivt. Resultatet ble i hvert fall en dupper oppunder tverrliggeren, sier Runar Berg etter seieren.

I førsteomgangen i går spilte han sentralt på banen, i rollen som Bent Skammelsrud hadde i fjor. Etter pause opererte han på venstresida på midtbanen.

- Jeg liker meg best som indreløper på venstresida. Men det går greit å spille sentralt også, sier anvendelige Runar Berg etter den positive generalprøven.

Sigurd Rushfeldt fastsatte sluttresultatet til 2- 0 etter pause. Med en målgivende pasning og en scoring var han godt fornøyd med dagen.

Begge målscorerene er enig i at Tippeligaen i år blir jevnere og tøffere enn tidligere.

Ingen parademarsj

- Jeg tror ikke Rosenborg blir like suveren i år. Grunnen til det er at de andre lagene er blitt bedre, mener Runar Berg.

- Vi må i hvert fall bli bedre enn før for å kunne beholde forspranget. Nivået er høyere nå, det vil si at 1998 ikke blir noen parademarsj. Det kommer ikke til å gå av seg sjøl, slik det gjorde i fjorårssesongen, sier Sigurd Rushfeldt.

Mini Jakobsen er lagkaptein av året, og enig med dem som hevder at Rosenborg har lagt en ny alen til sin vekst denne våren.

- Vi er både bedre samspilt og har mer fart på overgangene. Selv om vi spilte bedre i Belgia enn i går, tror jeg vi har et sterkere lag enn i fjor, sier Mini Jakobsen.

Viking tror han kommer til å ende utafor medaljerekka.

- De ender trolig som nr. fem eller seks, tipper Mini.

- Og Rosenborg tåler favorittstempelet?

- Er det noen i Norge som gjør det, må det vel være oss, sier Mini ei uke før seriepremieren mot Strømsgodset i Drammen.

Håper på Flo

Den kampen gleder han seg til allerede.

- Det er tippekamp, mye folk, grønt gras og kanskje Jostein Flo på motsatt banehalvdel. Det må bli seier til oss, sier Mini - og fyrer skikkelig opp foran den første av årets 26 seriekamper.

I går var Mini tung i kroppen, og ikke som i sine aller beste kamper.

- Matta var grønn og fin, men også steikende tung. Men vi vant, selv om det var to ganske lettkjøpte scoringer, sier Mini Jakobsen etter 2- 0-seieren.

<B>GOD:</B> Den første scoringen i går om på et praktskudd fra 25 meter. Runar Berg har fremdeles go'foten i behold.