Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beste startspor

Michael Schumacher er på hugget igjen. I dag vant han kvalifiseringen foran søndagens San Marino Grand Prix på Imola-banen.

Ved siden av står broren Ralf Schumacher.

- Deilig å være tilbake i pole position, sa Schumacher.

Den femdobbelte verdensmesteren har misset på beste startspor i de to siste VM-rundene, men på Ferraris hjemmebane gjorde han en suveren oppvisning.

- Jeg visste ikke at det ville bli så lett.

1-3-7-1 er Schumachers kvalifiseringsrekke denne sesongen. Det er blitt spekulert i at fjorårsbilen hemmer ham, men kjøringen i dag viste at det ikke er tilfelle.

- Vi visste att den gamle bilen ville gå bra her, men ærlig talt er vi ikke helt sikre på hvorfor, sa en optimistisk Schumacher.

- Jeg tror vi har en god sjanse til å vinne.

Etter tre VM-runder ligger Schumacher 16 poeng bak Kimi Räikkönen som kvalifiserte seg som sjettemann i dag.

- 16 poeng er ingen katastrofe med 13 runder igjen å kjøre. Vi har en ganske stor mulighet til å ta igjen dette.

Michael Schumacher hadde ventet at det ville dukke opp problemer etter en fantastisk periode på toppen, selv om motgangen i stor grad skyldes uflaks.

- Alt kan ikke gå din vei. Det skulle bare mangle at ikke vi ble rammet en gang også, sa Schumacher.

Michael Schumacher brøt den siste VM-runden i Brasil. Det har ikke skjedd siden sommeren 2001. På Imola er det lillebror Ralf som står ved siden av Michael. Han var nest raskest i kvalifiseringen.

Begge brødrene bærer preg av at moren deres ligger i koma med indre blødninger på et sykehus i Köln. En italiensk journalist lurte lørdag på hvordan det var mulig for dem å konsentrere seg om kjøringen.

- Ikke forvent at jeg skal svare på det spørsmålet, kontret Schumacher.

Rubens Barrichello ble nummer tre i kvalifiseringen. Han ble etterfulgt av Juan Pablo Montoya og overraskelsen Mark Webber.

(NTB)

BESTE TID: Her kjører Schumacher inn til beste tid, og får dermed pole position i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media