- Beste troppen til nå i år

Sir Alex Ferguson mener United står perfekt rustet foran toppoppgjøret.

(Dagbladet.no): Fra og med siste halvdel av 90-tallet har oppgjørene mellom Manchester United og Arsenal utviklet seg til en rivalisering av de sjeldne. Pizzakasting, kapteinkrangler og ikke minst ordkrigene mellom de to lags managere - Alex Ferguson og Arsene Wenger - er bare noe av det man har fått oppleve.

Nesten skadefritt

Arsenal har åpnet sesongen best av de to, og leder ligaen, a poeng med nettopp United, men med en kamp mindre spilt. Etter en tam start har de røde fra Manchester spilt seg voldsomt opp, og Ferguson ser meget lyst på ettermiddagens oppgjør på Emirates.

- Bortsett fra Paul Scholes er alle friske, det er den sterkeste troppen vi har hatt så langt i år, sier skotten til Sky Sports.

- Gary Neville spilte en time i går, men blir selvfølgelig ikke med her. Carrick har trent hele uka, Owen Hargreaves fikk 65 minutter sist uke og Saha er klar igjen.

De regjerende mestrene har vunnet åtte strake kamper i serien, og har scoret utrolige 12 mål de siste tre.

- Alle som har billett gnir seg i hendene. Når man ser på lagenes form, fotballen de spiller og målene de scorer, peker alt i retning av en stor opplevelse.

For om United har vært i kanonform den siste tiden, har ikke Arsenal vært noe dårligere. Laget har ikke tapt i ligaen siden 7. april, og ser ikke på noen måte ut til å savne toppscorer Thierry Henry.

GLAD MANN: Sir Alex Ferguson har hatt mye å glede seg over i det siste. Og med omtrent hundre prosent friskmeldt mannskap håper skotten på mer suksess i dag. Foto: ANDREW YATES / AP / SCANPIX
GLAD MANN: Sir Alex Ferguson har hatt mye å glede seg over i det siste. Og med omtrent hundre prosent friskmeldt mannskap håper skotten på mer suksess i dag. Foto: ANDREW YATES / AP / SCANPIX Vis mer

- Hvorvidt overgangen løftet resten av laget vet jeg ikke noe om, men de gjorde det riktige når de lot ham gå, sier Ferguson til BBC.

Fiendskapet mellom Ferguson og Wenger er kjent for mange. Men de siste årene har ikke feiden mellom verdens kanskje to beste managere vært like krass.

Vil se god fotball

- Fiender er et sterkt ord, sier Wenger ifølge Sporting Life.

- Jeg kjenner ikke Ferguson godt nok til å kunne kalle ham en venn, men jeg har stor respekt for hva han har gjort.

Wengers gutter har til tider spilt angrepsfotball ut av en annen verden, og Arsenalmanageren håper at det blir spillet på banen som kommer i fokus i ettermiddag.

- Kampen kommer til å bli sett av mange millioner. De ser ikke det som skjer i tunellen eller garderoben, kun det på banen, sier franskmannen.

- Det eneste som betyr noe er at det blir en god kamp og at vi tar tre poeng, alt annet er uvesentlig. Begge lag spiller godt om dagen, og er mer tekniske enn for et par år siden, men muligens noe svakere fysisk.

- Beste troppen til nå i år

Utelukker ikke Chelsea

Avstanden fra Londonlaget til tittelutforderne Chelsea og Liverpool har allerede blitt på fem og seks poeng. Mange har allerede redusert tittelracet til de to ledende lag. Men tross uenigheter og tap av manager José Mourinho vil ikke Ferguson utelukke Premier League-vinnerne fra 2005 og 2006.

- Det sies at løpet kommer til å stå mellom oss og Arsenal, men se på Chelsea sist uke. De spilte glitrende fotball, og med sin brede stall kan heller ikke Liverpool utelukkes. For øyeblikket er vi og Arsenal i form, men utifra erfaring vet jeg at det kommer tøffere dager.

-  Du taper kanskje en kamp eller to, det er fotballens natur. Premier League er en hard liga, men jeg vil gjerne toppe den etter i morgen, sa Ferguson i går.

Om Ferguson får sitt ønske oppfylt avgjøres i dag kl. 13.45. Kampen følger du direkte på Dagbladet.no!

LEDER: Tross tapet av Thierry Henry har Arsenal vært stabilt gode i år, og leder fortjent serien.