Beste-venninner

TROMSØ: Den norske svømmehåpet Terrie Miller inviterte bestevenninna Therese Alshammar - Sveriges mest sexy kvinne og verdensrekordholder i bassenget - til Tromsø på treningsleir. Det gikk kjempefint, helt til Terrie brakk kragebeinet. For andre gang.

Therese stupte uti bassenget ved Stakkevollan Idrettshall ved 17-tida i går. Terrie måtte svette ved bassengkanten.

- Beinpipene gnager mot hverandre. Jeg finner liksom aldri en stilling der jeg ikke kjenner noe. Men jeg har høy smerteterskel, smiler 22-åringen tappert.

Brudd etter brudd

Maken til ulykkesfugl finnes knapt i norsk toppidrett. 22-åringen med mor fra Karasjok og far fra USA knakk kragebeinet på traumatisk vis 7. januar 1997.

I TV2-serien «Mestermøte» skulle hun løpe ned unnarennet i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Beina forsvant, Terrie stupte fram, landet på skulderen - og brakk kragebeinet.

Den gang var krølltoppen fersk europamester på 100-meter bryst. Ulykken satte henne over ett år tilbake.

Sist fredag var uhellet ute igjen:

Terrie, Therese og noen andre svømmere la ut på skitur. I en bakke mistet Terrie balansen, ramlet på skulderen - og brakk kragebeinet.

- Jeg fikk en stygg følelse umiddelbart. Jeg klarte ikke å løfte hodet. Therese var den første som kom til. Hun mente det ikke var brudd. Hun prøvde å være hyggelig, smiler Terrie.

Denne gangen var krølltoppen på vei tilbake mot verdenstoppen. Uhellet setter henne et halvt år tilbake.

Bestevenninner

- Kanskje rekker jeg ikke VM i Japan i juli. Enda godt at jeg har som hovedmål å ta medalje under OL i Athen 2004. Hvis ikke hadde jeg slitt med psyken nå, sier Terrie.

Hun og Therese Alshammar ble kjent da begge studerte i Nebraska mellom 1997 og 1999. De ble «bestiser».

- Nå snakkes vi jevnlig på telefon. Hyggelig av Terrie og Tromsø Svømmeklubb å invitere oss opp, sier Therese (22) - Sveriges kanskje mest omtalte idrettsutøver.

Det siste skyldes ikke bare at hun i fjor satte to verdensrekorder, tok to individuelle OL-sølv og vant to individuelle EM-titler.

Det skyldes nesten like mye tittelen som Sveriges mest sexy kvinne, «Diva»-tatoveringen over rumpa, utfordrende klesstil, ulike frisyrer, stor kjeft og snusleppe.

OL-drømmen

Therese og de seks andre klassesvømmerne i Team Hamburg har hatt ei suveren uke i Nordens Paris. Tøffe økter i bassenget er blitt avløst av langrenn, slalåm og snowboard.

Grytidlig i dag reiser Therese og Terrie til Oslo:

Therese for å svippe hjemom Sverige før hun returnerer til Hamburg. Terrie for å la spesialist Knut Strømsøe ved Aker sykehus se på skaden og vurdere operasjon.

Både Terrie og Therese sikter framover. Japan i juli er bare en etappe på vei mot målet:

OL i Athen om tre og et halvt år.

Therese som gullkandidat på 50- og 100-meter fri.

Terrie - ulykkesfuglen - som medaljekandidat i 50- og 100-meter bryst samt medley.

<B>PÅ TRENINGSLEIR:</B> Terrie Miller og Therese Alshammar ble kjent da begge studerte i Nebraska mellom 1997 0g 1999. De ble «bestiser». På treningssamlingen i Tromsø var det bare Alshammar som kunne bekle badedrakten. Terrie Miller har brukket kragebeinet.