Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bestefarens (76) rørende hyllest til Magnus: - Han er et utrolig menneske

Sverre Øen om VM-dramaet.

STOLT BESTEFAR: Sverre Øen tok imot Dagbladet på gården på Solør, midt mellom Kongsvinger og Elverum, tidligere denne måneden. Nå forteller han hvordan det var å følge VM-dramaet.  Foto: Endre Vellene / Dagbladet
STOLT BESTEFAR: Sverre Øen tok imot Dagbladet på gården på Solør, midt mellom Kongsvinger og Elverum, tidligere denne måneden. Nå forteller han hvordan det var å følge VM-dramaet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Dette gikk jo bra! utbryter Sverre Øen i det han tar telefonen fra Dagbladet i kveld.

- Jeg er så imponert over Magnus. Han er et utrolig menneske, sier den rørte bestefaren til verdensmesteren i sjakk - Sven Magnus Øen Carlsen (23).

Orket ikke se på Før årets VM-kamp startet, gjorde Dagbladet et langt intervju med 76-åringen. Da pratet bestefaren om de unike opplevelsene han og barnebarnet delte da sistnevnte ennå bare var en liten gutt.

Over en lang periode reiste duoen Europa rundt sammen på sjakkturneringer. Sverre fortalte blant annet hvordan de to var som et lite team og om de sterke båndene som ble knyttet mellom dem.

De siste ukene har det nære forholdet bidratt til å gjøre det ulidelig spennende for ham å følge Magnus' intense VM-kamp mot Vishy Anand. Da barnebarnet jobbet for å forsvare tittelen i kveld, toppet det seg.

- Jeg skal si det en ting: Jeg er ikke så veldig tøff på disse tingene. Jeg slo av og på tv-en. Min mor er 96 år og helt lik. Vi slår av tv-en når det er kritiske øyeblikk, forteller Sverre til Dagbladet mens han ler litt av seg selv.

- Et utrolig menneske Han har samtidig ingen problemer med å innrømme at han kjente det på kroppen da kveldens dramatiske parti svingte fram og tilbake. Da seieren ble sikret, føltes derfor lettelsen ekstra stor.

- Nå er magen rolig og trykket i brystet er borte. Så nå går det bra, forsikrer Sverre.

Selv om han skrudde av og på tv-en gjennom dagen, fulgte han nøye med da partiet dro seg mot slutten. På den måten kunne han stolt se barnebarnet glise for seieren like før klokka 17.00 norsk tid.

- Blir vond å slå Det kunne han gjøre etter at han i intervjuet med Dagbladet tidligere denne måneden uttrykte bekymring over den massive eksponeringen barnebarnet er utsatt for, i form av å være Norges kanskje aller største sportsstjerne.

Han var også usikker på om det kunne gi negative utslag under selve VM-kampen. Nå konstaterer bestefaren at det heldigvis ikke ble tilfellet.

- Magnus har nerver av stål. Han viser at han klarer å ha fokus på det han skal gjøre, sier Sverre før han kommer med en melding til alle verdens sjakkspillere som drømmer om å detronisere barnebarnet i framtiden.

- Nå blir Magnus vondt å slå, gitt!

Blir feiring Nå er det imidlertid ikke den neste VM-kampen i 2016 det handler om. Først skal kveldens triumf nytes. Om nøyaktig en uke fyller Magnus også 24 år - og da blir det nok en fest.

- Til helgen er det mye sirkus. Da har Magnus bursdag. Da blir det en privat feiring, forteller Sverre, som nå vil sette seg ned for å skrive en gratulasjonsmelding til barnebarnet sitt.

- Akkurat nå er det så masse tjo og hei rundt Magnus, så jeg vil sende ham en melding etter hvert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling