Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bestekompisen tror ikke Ødegaard skjønner at han er en verdensstjerne

- Det virker ikke sånn.

BESTEKOMPIS: Godset-spiller Iver Fossum er blant Martin Ødegaards beste venner. Han tror ikke at 16-åringen skjønner at han er en verdensstjerne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BESTEKOMPIS: Godset-spiller Iver Fossum er blant Martin Ødegaards beste venner. Han tror ikke at 16-åringen skjønner at han er en verdensstjerne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Iver Fossum er blant de beste vennene Martin Ødegaard (16) har. Oppmerksomheten rundt kompisen har vært enorm det siste året. I desember ble blant annet Ødegaards besøk til klubber som Liverpool, Real Madrid og Bayern München behørig omtalt.

Da 16-åringen var hjemme i Drammen mellom reisene låste han seg imidlertid inn i fotballhallen på Talentgården på Sundland og gjorde det han liker aller best - å spille fotball sammen med vennene sine.

- Det ble veldig mye trening her i desember. Vi dro ofte ut her og spilte, forteller Fossum til Dagbladet.

- Veldig snill Dagbladet møtte 18-åringen på samme sted etter gårsdagens Strømsgodset-trening, men da var det uten Ødegaard. Supertalentet har de siste dagene vært i den spanske hovedstaden, hvor han skal nærme seg en overgang til Real Madrid.

Om det skjer tror kameraten at Ødegaard vil være klar for det som venter hos «Los Blancos».

- Sånn som jeg kjenner ham, tror jeg han vil takle en overgang til et slikt lag veldig bra, sier Fossum.

- Hvilke egenskaper har han som spiller og person som gjør at du tror det?

- Martin er veldig ydmyk og veldig snill. Jeg har aldri hørt om noen som misliker ham. Han er en veldig positiv person som folk kommer til å like.

Blir inspirert Fossum var selv en av de viktigste bidragsyterne til at Strømsgodset sikret seg en 4. plass i fjorårets Tippeliga. Hadde det ikke vært for Ødegaard ville nok den unge midtbanespilleren også fått mye mer oppmerksomhet for de bunnsolide prestasjonene sine.

Nå har imidlertid Fossum blitt inspirert til å gjøre det enda bedre i sesongen som kommer - av sin egen kompis.

- Motivasjonen min blir enda sterkere. Når jeg ser hva Martin får til, forstår jeg at det at det er mulig for oss andre også.

Stolt Godset-trener
Det er noe Godset-trener David Nilsen vil like å høre. Dansken forteller at klubben er stolt over talenter som de klare å utvikle og gi sjansen til å spille på et høyere nivå.

- Vi har mange unge gutter som kan se at det å være i Strømsgodset ikke trenger å være noen hindring for å gå hele veien. Det er positivt for oss. Vi er stolt over alle som går gradene hos oss og lykkes, sier Nilsen til Dagbladet

Dansken bekreftet i går at Ødegaard har fått fri denne uka, men treneren ikke ville kommentere en mulig Real Madrid-overgang.

På alles lepper Under gårsdagens Godset-trening var samtlige av Norges største medier til stede. I tillegg ble det skrevet om Ødegaards Spania-tur over store deler av Europa.

Fossum kunne imidlertid fortelle at den Real Madrid-aktuelle kompisen sannsynligvis ikke skjønner hvor populær han allerede er blitt.

- Det virker ikke sånn. Han er veldig ydmyk i møte med alle han treffer. Martin er akkurat som før og slik jeg kjenner ham, sier Fossum og smiler.

- Det er rått Etter at det ble allment kjent at storklubber som Barcelona, Bayern München, Liverpool og nevnte Real Madrid alle siklet etter signaturen til Ødegaard, har interessen for unggutten tatt helt av.

Antallet artikler verden over er stor. Det er også oppmerksomheten Ødegaard får hver gang han tar i bruk sosiale medier. For eksempel kan et enkelt Instagram-bilde bli bemerket av godt over 20 000 mennesker.

- Det synes jeg er utrolig morsomt. Det er helt rått, forteller Fossum.

- Takler det perfekt Samtidig kan presset om å prestere fort føles mye større nå enn tidligere, med tanke på forventningene som følger en person som er regnet for å være verdens største fotballtalent.

Fossum, som har kjent Ødegaard mens han har gått fra å være en ordinær ungdomsskoleelev til å bli et verdensnavn, mener imidlertid ikke at kompisen lar seg påvirke av alt oppstyret.

- Jeg føler han har taklet det på en perfekt måte. Han forholder seg bare til trening og at han vil bli bedre - ikke så mye til hva som skal skje framover.

- Om han nå går til Real Madrid, hvordan blir det å miste ham som lagkamerat?

- Det vil være trist. Hvis han drar kommer jeg jo til å savne ham. Samtidig er det morsomt for oss også om han drar til en så stor klubb.