Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bestemann

Lurer du på hvorfor ingen kvinner er i nærheten av Marit Bjørgen i sprintsporet? Hun har fysikk som en mann.

Media har for vane å snakke om «langrennsjenter». Marit Bjørgen er ingen jente, hun er en kvinne - minst.

-  Vanligvis har folk med så mye muskler som Marit, ikke samme evne til å ha et godt oksygenopptak, forteller trener Svein Tore Samdal. Bjørgen er i stand til å suge inn 4.75 liter oksygen, og så du bildet av hennes bare rygg i Dagbladet tidligere i år, skjønner du at hun har en muskelmasse som står i stil.

-  Jeg ser ut som en kar på det bildet, gliser Bjørgen.

Overlegen

Og hun vet å bruke det. I fjorårssesongen var hun råere enn alle sine konkurrenter, og knuste motstanden stavtak for stavtak. Fasit ved sesongslutt var seier i sju av åtte sprintrenn. Dessuten holdt hun på å vinne hele verdenscupen på grunn av sine sprintegenskaper.

Ingen konkurranse

Under VM-sprinten i 2003 var Bjørgen så suveren at det internasjonale skiforbundet bestemte seg for at jentene deretter skulle gå enklere sprintløyper. For å gjøre kvinnesprinten mer spennende. Trodde FIS.

-  5 gull

Foran 2005-sesongen er målene oppjustert. Nå gjelder det å gå fra sprintprinsesse til langrennsdronning. I sommer har Bjørgen trent knallhardt får å heve allround-ferdighetene, og i år ligner hun mer en komplett løper enn noensinne tidligere. De viser også sesongens første resultater. Seinest i går vant hun verdenscup-jaktstarten i Val di Fiemme.

-  Fem gull får greie seg, sier Marit Bjørgen som planlegger å stille på sprinten, jaktstarten, tremila og de to stafettene når VM i Oberstdorf starter i februar.

FAKTA

Marit Bjørgen

Født: 21.03.1980

Klubb: Rogne I.L.

Høyde: 168 cm

Vekt: 65 kg

Meritter: VM-gull sprint 2003. Andreplass verdenscupen 2004. Sammenlagtseier sprintcupen 2004 og 2003. OL-sølv stafett 2002.

OVERLEGEN: Bare sjukdom kan forhindre et flott VM i februar for den nye skidronninga. I går var hun suverén i Val di Fiemme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media