Bestemann

Lurer du på hvorfor ingen kvinner er i nærheten av Marit Bjørgen i sprintsporet? Hun har fysikk som en mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Media har for vane å snakke om «langrennsjenter». Marit Bjørgen er ingen jente, hun er en kvinne - minst.

-  Vanligvis har folk med så mye muskler som Marit, ikke samme evne til å ha et godt oksygenopptak, forteller trener Svein Tore Samdal. Bjørgen er i stand til å suge inn 4.75 liter oksygen, og så du bildet av hennes bare rygg i Dagbladet tidligere i år, skjønner du at hun har en muskelmasse som står i stil.

-  Jeg ser ut som en kar på det bildet, gliser Bjørgen.

Overlegen

Og hun vet å bruke det. I fjorårssesongen var hun råere enn alle sine konkurrenter, og knuste motstanden stavtak for stavtak. Fasit ved sesongslutt var seier i sju av åtte sprintrenn. Dessuten holdt hun på å vinne hele verdenscupen på grunn av sine sprintegenskaper.

Ingen konkurranse

Under VM-sprinten i 2003 var Bjørgen så suveren at det internasjonale skiforbundet bestemte seg for at jentene deretter skulle gå enklere sprintløyper. For å gjøre kvinnesprinten mer spennende. Trodde FIS.

-  5 gull

Foran 2005-sesongen er målene oppjustert. Nå gjelder det å gå fra sprintprinsesse til langrennsdronning. I sommer har Bjørgen trent knallhardt får å heve allround-ferdighetene, og i år ligner hun mer en komplett løper enn noensinne tidligere. De viser også sesongens første resultater. Seinest i går vant hun verdenscup-jaktstarten i Val di Fiemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.