Bestemmer framtida sjøl

Suverene Ørjan Berg (35) slipper garantert unna samme behandling som Bent Skammelsrud. Sportsdirektøren i RBK har bestemt seg for å la Ørjan sjøl bestemme når det er over.

HAMAR (Dagbladet): Onsdag sto Ørjan Berg på sidelinja og så lagkameratene latterliggjøres av fjorårets andredivisjonslag Kongsvinger. I går var han tilbake på banen i sentralrollen mot Hamkam. Og var like god som han har vært i hele vinter. Det vil si: i en klasse for seg.

- Ja, jeg synes det går bra. Det har det gjort i hele vinter. Jeg har jo fått trent godt fra start av, sier Ørjan til Dagbladet.

KAMPFAKTA

Treningskamp

Hamkam- Rosenborg 0- 3 (0- 1)

Briskeby

Tilskuere: 1938

Mål: 0- 1 Frode Johnsen (44), 0- 2 Harald Martin Brattbakk (80), 0- 3 Ørjan Berg (83).

Hamkam (4-4-2): Røvde - Smeets (Lam, 80), Ståhl, Sørensen (Sørum, 46), Storbæk - Vaagan Moen (Garshol, 80), Haug (Tronseth, 60), Dokken (Bjerke, 76), Gullerud (Ademola, 74) - Olsen (Fjeldstad, 60), Frigård (Birkeland, 76).

Skadesituasjonen: Svein Inge Haagenrud ryggskadd.

Tre siste: Elfsborg 2- 4, AIK 0- 2, Start 1- 2.

Rosenborg (4-3-3): Lund Hansen - Stensaas, Hoftun, Hansén, Basma - Winsnes, Berg, Solli - Brattbakk (Sæter Moen, 85), Johnsen, Enerly (Olsen, 74).

Skadesituasjonen: Espen Johnsen klar til generalprøven mot Viking 4. april, kneskadde Vidar Riseth straks friskmeldt, leddbåndskadde Roar Strand klar til Hammarby-kampen til helga, lyskeskadde Øyvind Storflor klar til Hammarby-kampen, Azar Karadas med overtråkk klar til Hammarby.

Tre siste: Kongsvinger 2- 4, Djurgården 5- 0, Benfica 2- 1.

Norges beste fotballspiller er blitt enda bedre siden i fjor. På hans nivå handler det uansett om marginer. Men framgangen er faktisk synlig. Hvilket ikke sier så reint lite. Valgene hans med ball er enda litt dristigere og de skjer enda litt raskere. Og slik vinner Rosenborg terreng som sender motstanderne enda mer på ryggen.

- Det er jeg enig i. Han er enda skarpere i år, sier Frode Jonhsen, som scoret 1- 0 i går.

Christer Basma tar det enda et hakk:

- Dette gjelder ikke bare Ørjan. Alle de etablerte er blitt bedre, sier han.

Har ballen mest

Ørjan avsluttet gårsdagens kjempekamp med sjøl å dunke inn 3- 0 på et vakkert skudd fra 17 meter.

- Nå er det bare treningskamper enda, presiserer han.

Det er nettopp de jevnt gode prestasjonene det handler om. Ørjan Berg er på samme briljerende nivå - uansett om han møter Hamkam i mars eller Inter i september.

- Ørjan er trolig spilleren som har ballen mest i Tippeligaen i løpet av et år. Og så spiller han jo i en silkerolle, sier Hamkam-trener Ståle Solbakken.

Ørjan Berg har kontrakt med Rosenborg ut neste sesong. Verken han eller Bratseth stresser med å forlenge. Fordi det er helt opp til spilleren sjøl.

- Han spiller så lenge han sjøl vil. Vi går ut fra at han avslutter karrieren her, sier Bratseth.

Sportsdirektøren er også imponert over nivået veteranene har holdt i vinter.

- Det er de eldste jeg er minst bekymret for, sier han.

Raknet for Hamkam

I går holdt Hamkam følge med et skaderammet Rosenborg, og kunne faktisk ledet kampen - helt til kaptein og midtstopper Peter Sørensen ga bort ballen til Frode Johnsen, som enkelt ga favorittene ledelsen like før pause. Hamkam holdt så noenlunde følge de første 15 minuttene etter pause. Siste halvtimen byttet Solbakken sju spillere. Da raknet det.

- Dette ble likevel en veldig nyttig kamp for oss, sier RBK-trener Ola By Rise, som til nå i vinter har spilt elleve kamper, vunnet seks, spilt uavgjort to og tapt tre. Målforskjell 28-19. For andre gang i vinter holdt RBK i går nullen. By Rise tror laget hans nå er nær serieformen. Han er like imponert over Ørjan Berg som resten av Fotball-Norge. Og tar med Erik Hoftun i samme slengen.

- Ørjan og Erik har svart veldig på utfordringen etter et nytt trenerbytte, sier han.

BEST AV ALLE: Rosenborg-veteran Ørjan Berg har aldri vært bedre enn han er denne våren. - Ja, jeg synes det går bra. Det har det gjort i hele vinter. Jeg har jo fått trent godt fra start av, sier Ørjan til Dagbladet.