Bestemødre fikset den spanske drømmen

De spanske guttene drømte om Norway Cup. Og da bestemødrene tok saken gikk utrolige reisen i oppfyllelse.

Forbrødring: Norske besteforeldre og spanske fotballspillere er på plass på Ekeberg Camping som ligger helt inntil Ekebergslettas fotballbaner. Foto: Odd Roar Lange
Forbrødring: Norske besteforeldre og spanske fotballspillere er på plass på Ekeberg Camping som ligger helt inntil Ekebergslettas fotballbaner. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bak en hver fotballspiller på Norway Cup er det minst to bestemødre. For disse spanske guttene er det enda flere.Det spanske laget Cadeses A hadde hørt og lest om Norway Cup.

De fleste visste lite om Norge, men mye om fotball.

Skrinlagte planer Men da de fant ut at det ville koste laget svimlende 165 000  norske kroner å være med på et Norway Cup-eventyr  så ble planene skrinlagt.

Helt til noen norske bestemødre i Alfaz del Pi hørte om fotballdrømmen i fjor høst.

- I nabolandsbyen La Nucia reiste et guttelag med 12-åringer til Norway Cup i 2011.  Laget Cadeses A består av 16-åringer og bor i Alfaz del Pi.  Og vi fant ut at vi måtte gjøre hva vi kunne for å få tenåringene til Norge i sommer, sier en av intiativ-bestemødrene, Marit Gjelsten.

Hun flyttet til Spania for over 20 år siden og er gift med treneren på ungdomslaget, Juan Antonio Lopez Perez. Og mens han tok seg av det sportslige, tok Gjelsten grep om det omfattende dugnadsarbeidet som skulle til.

Dugnadsviljen - Alfaz del Pi er den nest største norske kolonien i Spania. Det betyr at det finnes betydelig dugnadsvilje i området. En ånd som er helt ukjent for spanjolene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.