- Bestemor-løgneren ble mobbet for ny lugg

Lagkamerater sjekket hårfestet.

(Dagbladet.no): Manchester City-spilleren Stephen Ireland (21) havnet i hardt vær da han ble avslørt i å lyve om bestemødrenes død etter å ha reist hjem fra landslagssamling med Irland i september.

Han ble sendt hjem med privatfly like etter kampen mot Slovakia, der han scoret 1-0-målet. Han spilte ikke mot Tsjekkia fire dager seinere.

Nå hevder kilder i miljøet at Ireland ble mobbet av to landslagskamerater kvelden før han forlot laget.

Ifølge rapportene la de stortalentet i bakken for å se etter spor av en hårtransplantasjon.

Begge bestemødrene i live

Oppstyret startet da landslagssjef Steve Staunton fikk en telefon fra Irelands kjæreste Jessica. I ettertid har paret fortalt at hun hadde hatt en spontanabort. Hun trodde imidlertid fotballforbundet ville la Ireland reise hjem fortere om hun sa at bestemoren hans var død.

Da det ble oppdaget at Stephen Irelands mormor Patricia Tallon i Cork levde i beste velgående, hevdet han at det var farmor Brenda Kitchener i London som var død.

Manchester City fant imidlertid også denne bestemora i levende live, og Ireland fortalte om spontanaborten.

LANG LUGG: Stephen Ireland (t.v.) har kanskje ikke like spenstig frisyre som Gamsten, men City-spilleren har gredd luggen langt ned i panna denne høsten. Foto: AFP/Scanpix
LANG LUGG: Stephen Ireland (t.v.) har kanskje ikke like spenstig frisyre som Gamsten, men City-spilleren har gredd luggen langt ned i panna denne høsten. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Ireland har beklaget løgnene overfor nasjonen, fansen og ikke minst bestemødrene sine.

Hårmobbing

Nå har imidlertid saken tatt nok en bisarr vending. Irish Mail on Sunday fortalte i går at Ireland ble mobbet av to lagkamerater kvelden før han reiste hjem fra landslagets samling.

Ifølge Daily Telegraph skriver den irske avisa at to av lagkameratene la Ireland i bakken mens de forsøkte å finne ut om den plutselige framveksten av hår i panna hans skyldtes en transplantasjon.

Det irske fotballforbundet benekter at det forekom noen slik episode.

En kilde sier imidlertid til The Times at «det dreide seg om uskyldig erting, men han tok det virkelig ille opp».

Ny lugg

Ireland hadde, sin unge alder til tross, temmelig høyt hårfeste i fjorårssesongen. Daily Telegraph skriver at da Ireland dukket opp til den aktuelle landslagssamlingen en dag for seint, hadde han pannelugg.

«Det var ikke klart for en tilfeldig observatør at han i det hele tatt var der før trener Kevin MacDonald hyllet ham høylydt for godt fotarbeid», skriver avisa.

Flere britiske aviser skriver at det råder økende frykt for at Ireland nå helt vil kutte ut landslagsfotballen.

Han trakk seg fra troppen da Staunton på nytt tok ham ut til kamp denne måneden.

- Jeg har tenkt grundig og lenge på om jeg kan gjøre mitt beste for landet, dersom jeg ble med troppen. Dessverre tror jeg ikke jeg ikke det ville skjedd denne gangen, sa Ireland da.

TYNN LUGG: Stephen Ireland (t.h.) i januar i år.