«Bestemte meg for å ha det gøy»

Mette Solli (29) slo sin franske motstander til blods og ble verdensmester. Så gråt hun av glede.

- Dette var min kamp, jeg følte jeg styrte hele veien og bestemte meg bare for å ha det gøy, forteller Molde-jenta som ble utropt som profesjonell verdensmester i fullkontakt kickboksing av alle tre dommerne i 54-kilosklassen.

Overrasket

Franske Roxane Laszak fikk aldri utnytte de fryktede sparkene sine, og Mette Solli slo seg seirende igjennom 6 runder.

- Dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Jeg ble overrasket over at det ikke var mer motstand, forteller Solli.

Laszak måtte fint finne seg i å dukke unna slag ute ved tauene, mens Solli ga kontrollert juling hele kampen igjennom.

- Måtte hyle

Da prestasjonen ble et faktum, klarte ikke den slagkraftige 29-åringen å holde følelsene tilbake.

- Jeg har aldri hylt før, men nå kom det et gledeshyl og plutselig ble jeg nødt til å felle noen tårer. Dette var større enn jeg trodde det skulle være, sier Solli som prøver å venne seg til økende oppmerksomhet fra media.

- Jeg er ikke vant med alt dette, vanligvis er det bare mamma som ser på, men dette er stor! jublet Solli som var et par hakk for liten for det enorme beltet hun vant.

- Dette må være lagd for menn. Jeg aner ikke hvor jeg skal gjøre av det, gliste lille Solli med et tungt belte i hendene og nok en stor prestasjon på merittlista.

Beskjeden feiring

I går satt hele familien i salen og jublet da Mette slo og sparket seg inn i historiebøkene, men hovedpersonen selv lovet at feiringen kom til å bli av det kontrollerte slaget.

- Jeg driver en vektidrett og kan ikke spise noe utenom det vanlige. Jeg får heller ikke drikke noe spesielt, så det blir feiring på min måte, smilte Solli da hun hadde summet seg:

- Det er trening igjen i morra.

Deretter er det amatør-EM i fullkontakt i oktober og flere gjeve titler å hente.

FULL KONTROLL: - Dette var min kamp, jeg følte jeg styrte hele veien og bestemte meg bare for å ha det gøy, forteller Mette Solli.
FULL GLEDE: Dette var fantastisk, jublet Mette Solli.