Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bestemte seg for å bli roligere

Ege jobber mye mentalt.

• Direkte på Dagbladet.no: Norge - Sverige spiller om femteplass fra kl. 13.00

(Dagbladet.no): Det koker i hallen. Stillingen i kampen vipper fram og tilbake. Se ikke bort fra at det er ganske hett i topplokket til en del av spillerne også.

Men ikke hos Steinar Ege.

Den rutinerte keeperen står helt rolig ute på banen. Det ser nesten ut som han kjeder seg, der han trekker litt på skuldrene.

Men han kjeder seg ikke - han er bare konsentrert.

- Jeg tok et bevisst valg for et år siden, om å være roligere på banen, sier stjernemålvakten til Dagbladet.no.

Snakket på seg utvisning

Selv om dommerne gjør horrible feil og selv om forsvarsarbeidet foran ham glipper, prøver Ege å beholde roen.

UMULIG: Steinar Ege har imponert de fleste, og frustrert resten, under dette europamesterskapet i håndball. Her redder han en ball med hodet. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
UMULIG: Steinar Ege har imponert de fleste, og frustrert resten, under dette europamesterskapet i håndball. Her redder han en ball med hodet. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg jobber fortsatt med dette, for det er bedre å være fokusert og konsentrert. Jeg var ikke alltid så flink til dette før, sier København-spilleren.

Under en EM-kamp mot Serbia for to år siden snakket Ege på seg en tominutter. Det er slike ting den rutinerte 35-åringen vil unngå.

- Dette er noe det går an å trene på og jeg har funnet ut at det er noe å hente på alt. Jeg tjener definitivt på å være opptatt av det som skjer og ikke det som har skjedd.

Mental jobbing

Derfor feirer han ikke villt når han stopper et skudd. Andremålvakt Ole Erevik hopper opp og ned på benken og jubler mot kollegaen. Selv klapper Ege kanskje bare forsiktig i hendene.

- Hva kan få deg stresset på banen nå?

- Det må være hvis jeg glemmer oppgavene mine eller noe sånt. Da kan jeg bli litt stresset. Men jeg prøver å bare tenke på neste ball og ikke være opphengt i resultatet og publikum.

Sørlendingen jobber også mye mentalt i forkant av kampene. Da går han gjennom lagoppstillingen til motstanderen og han ser gjerne litt video av dem han skal møte.

image: Bestemte seg for å bli roligere

Og så lukker han øynene og ser på seg selv.

- Det er viktig med mentale forberedelser og jeg ser meg selv i forskjellige situasjoner. Det gir meg en trygghet å se meg selv mestre oppgavene mine.

LAIDBACK: Norges suverene førstekeeper Steinar Ege forteller at han arbeider mye med det mentale.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media