Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bestemte seg for å være god

TRENTO (Dagbladet): Italia- Norge 16- 28. Så glad ble Marianne Rokne (24) etter at hun endelig torde å slippe seg helt løs i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelt igjen for Norge

- Marianne viste seg fram nå, gjorde hun ikke det, da? smiler Tertnes-skytteren fornøyd etter kampen.

Med tre mål i hver av de tre første puljekampene følte den skuddsterke bergenseren at det var på tide at hun tok det ansvaret hun er her for å ta.

Og det endte med seks mål på ti skudd - en uttellingsprosent hun ofte ligger på i Tertnes-trøya, men har slitt for å nå på landslaget.

Forlanger mer

- Jeg er først og fremst skytter, men har ikke fått vist hva jeg er god for før nå. Det gikk så langt at jeg måtte si til meg selv: «Marianne, du er faktisk god. Det er derfor du er her.» Nå er jeg bare glad for at det endelig satt, og utfordringen nå blir å ligge på dette nivået framover. Jeg må og skal skyte mer, sier Marianne Rokne til Dagbladet.

Landslagstrener Marit Breivik er fornøyd med at Tertnes-jenta fikk ut mye av det som bor i henne. Men forlanger enda mer når VM-sluttspillet begynner å dra seg til.

- Andreomgangen til Marianne er hennes beste så langt i VM, men til nå har det vært for langt mellom suserne. Fortsatt må hun tro enda mer på seg selv, for hun har enda mer å gå på, sier Marit Breivik til Dagbladet.

VM-stemning

Den vonde ankelen etter det alvorlige overtråkket i siste seriekamp før VM hemmer henne ikke i VM. Men i går kunne det gått galt med ankelen på det andre beinet. Skinna som beskytter ankelen røk etter et frekt gjennombrudd i første omgang.

- Jeg har ikke flere skinner her, men det gikk bra å teipe den. Heldigvis, smiler Marianne Rokne.

Resten av gjengen smilte også ekstra bredt etter kampslutt i går. Med en hel bataljon fra Håndballens Venner på plass - og litt entusiastisk hjemmepublikum - ble det VMs morsomste kamp så langt. Og mye takket være vertsnasjonen Italia, som faktisk yppet seg litt de første minuttene, før overmakten sakte men sikkert slukte dem.

- Det var godt å få Håndballens Venner på plass. Med kubjellene fikk vi en skikkelig VM-følelse, sier Marit Breivik.

ENDELIG I SLAG: - Jeg måtte si til meg selv; «Marianne, du er faktisk god. Det er derfor du er her.» Nå er utfordringen å ligge på dette nivået. Jeg må og skal skyte mer, sier Marianne Rokne til Dagbladet.Foto: BJØRN LANGSEM
Hele Norges coronakart