Bestevenninnene stjeler showet

Martina Hingis (18) er favoritten til å vinne kvinnenes singleturnering i årets Wimbledon. Men treneren til tittelforsvarer Jana Novotna, den tidligere toppspilleren Hana Mandlikova, mener Martina burde vært utestengt fra turneringen.

Den sveitsiske jenta laget et spetakkel av gamle John McEnroe-dimensjoner i French Open-finalen mot Steffi Graf forleden.

Hun mistet totalt beherskelsen etter en dommeravgjørelse, slo i stykker racketen sin og brøt mot alle regler da hun stormet over på Steffis banehalvdel. Så nektet hun å fortsette og klatret opp i dommerstolen.

- Hingis' oppførsel var et hån mot alle som har vunnet en Grand Slam-tittel. Hun burde ikke fått lov til å spille i Wimbledon, mener Hana Mandlikova, som i 80-åra vant fire Grand Slam-turneringer.

Har lært


- Det skal ikke gjenta seg. Jeg har lært av episoden i Paris. Og Wimbledon er annerledes. Her er folk høfligere, sier Martina, som satte stor pris på trøsten hun fikk fra sin nye bestevenninne i tennissirkuset, russiske Anna Kournikova.

Den vakre Anna er nummer 18 på verdensrankingen, målt etter sportslige resultater. Men hun var overlegent nummer hn som blikkfang i forhåndsreportasjene til Wimbledon-turneringen.

Ettertraktet

double


Forespørsel fra Martina Hingis tidligere i år om Anna ville spille double med henne var et godt gjennomtenkt PR-framstøt. Jevngamle Anna sa ja med én gang.

- Anna og jeg har utviklet et nært vennskap - og vi støtter hverandre, forteller Martina.