- Bestikkelser og øldrikking

Skipresident Jan Jensen ba i går langrennsledelsen forklare beskydningene fra Fischers rennsjef Gerhard Taller om at langrennssmørere selger utstyr og bruker pengene til øl på kveldene. - Jeg går på tærne, sier Jensen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I gårsdagens Adresseavis kom Fischer-sjefen Gerhard Taller med kraftige anklager mot kultur og moral utenfor skisporet i det internasjonale langrennsmiljøet. Han mener bestikkelser er en del av hverdagen. Særlig smørerne får det glatte lag.

- Jeg vet at smørere drikker øl på kveldene for penger de har tjent på utstyr, sier Taller. Han mener dessuten Magnar Dalen er blitt urettmessig hardt behandlet, og tror ikke det står stort bedre til i den norske leiren.

- Det er ikke sikkert det var noe bedre i det norske laget før Dalens tid, sier han.

De norske smørerne Per Knut Aaland og Geir Tufto smiler i snusen over Tallers påstander.

- Vi smørere har så gode bonusordninger at vi kan betale ølet vårt uten å selge utstyr først, humrer Tufto. Men han legger ikke skjul på at det foregår en del byttevirksomhet - spesielt når langrennseliten er på besøk i Russland.

- Det er ganske vanlig å bytte et par ski med for eksempel et bjørneskinn. Det gjorde jeg selv sist jeg var der. Men det er ski vi får av fabrikantene til privat bruk. Hva vi gjør med dem etter noen år, blir vel en privatsak?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer