Bestikkelsesforsøk var fleip

Skjervøy-keeper Thore Larsen (26) fikk tilbud om 10 000 kroner rett i lomma hvis han slapp inn et mål eller to i 2. divisjonskampen mot Senja. - Selvfølgelig var det en spøk, men det er klart jeg angrer når jeg ser det omfanget den har fått, sier Senja-spilleren Bjarte Eriksen (33) til Nordlys.

Etter kampen på lørdag ble «bestikkelsessaken» viet stor oppmerksomhet i TV2s sportssending seinere på kvelden. Det hadde ikke 33-åringen tenkt seg da han planla spøken sammen med Skarp-spilleren Ken Robin Hansen før helga.

- Jeg ringte opp Thore, men fikk bare mobilsvareren hans. Der la jeg igjen beskjed om at han skulle få 10.000 kroner dersom han fikk en «black out» og slapp inn et mål eller to slik at vi fikk tre helt avgjørende poeng, sier Eriksen til Nordlys. Bjarte Eriksen er en kamerat av Skjervøy-keeper Thore Larsen. Tidligere i sommer var han gjest i Larsens bryllup.

- Jeg hørte ikke noe fra Thore, så jeg ringte tilbake en time senere og ba ham svare ja eller nei. Han spurte om jeg mente alvor, og jeg sa ja, selvfølgelig. Og at han skulle få pengene cash bak klubbhuset etter kampen. Jeg måtte jo prøve å høre overbevisende ut, sier Eriksen som regnet med at kameraten ville skjønne spøken.

- Alle som kjenner meg vet at jeg liker å fleipe og finne på ting, og jeg regnet med at også Thore etter hvert skulle skjønne tegninga. Dessverre har jeg tydeligvis ikke kjent ham godt nok. For både han og alle andre på Skjervøy trodde jeg mente alvor. Men hvis jeg virkelig skulle forsøkt å bestikke Thore, ville jeg jo ikke lagt igjen en beskjed om det på mobilsvareren hans. Ikke ville jeg gått sammen med en Skarp-spiller om det heller, de trengte jo også tre poeng i helga...

Daglig leder i Troms fotballkrets, Remy Uteng, omtaler ifølge Nordlys saken som 'kjedelig', og sier at det trolig kommer en avgjørelse på Skjervøys protest i løpet av uka.

  • Senja vant kampen 3-1, men risikerer å miste poengene hvis Skjervøys protest blir tatt til følge.

    (Dagbladet.no)