Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bestilte grusomt drap. Nå er han tilbake

Bruno Fernandes (34) var et keeper-håp i Brasil. En bestialsk handling forandret alt. Nå er keeperen løslatt og tilbake på fotballbanen.

TILBAKE: Bruno Fernandes da han ble presentert for sin nye klubb. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Bruno Fernandes da han ble presentert for sin nye klubb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne uka kom nyheten om at Bruno Fernandes (34) er tilbake på fotballbanen. Keeperen har fått godkjent en åpen soning, og har signert for 3. divisjonsklubben Pocos de Caldas i Brasil. Det skriver blant annet danske Ekstra Bladet.

BLE DREPT: Eliza Samudio. Foto: NTB Scanpix
BLE DREPT: Eliza Samudio. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bestialsk drap

De siste ni åra har keeperen vært i fengsel. Han satt inne etter at han innrømmet å ha bestilt drapet på den tidligere modellkjæresten Eliza Samudio.

Drapet blir beskrevet som bestialsk.

I rettssaken i 2013 innrømmet Fernandes at han bestilte drapet på kvinnen, men 25-åringen ble drept av leiemordere.

I retten sa brasilianeren at en venn av ham betalte leiemordere. Ifølge dommen ble Samudio kvalt før hun ble matet til Brunos rotweilere.

For å bli kvitt liket kappet de opp modellen i små biter før de fôret henne til hundene. Målet var at alle sporene skulle forsvinne.

Fernandes ble dømt til 22 år og tre måneders fengsel for medvirkningen til drapet.

DEN STØRSTE: Det verdensberømte sirkuset Cirque du Soleil hyller Lionel Messi med et show dedikert til hans liv som fotballspiller. Reporter: Christian Wehus. Video: AP Vis mer

Åpen soning

Fernandes er ikke noen hvem som helst. Han var kaptein for den brasilianske storklubben Flamengo og var aktuell for spill i Brasils VM-tropp i 2014.

Fernandes, som også har spilt for Atlético Mineiro, var ønsket av den europeiske storklubben AC Milan da drapssaken sprakk.

Det var i sommer at keeperen ble løslatt fra fengsel. TV-bildene viste at han ble hastet inn i en bil da han forlot Varginha-fengslet i Minas Gerais.

TIPP, TOPP, TOMMEL OPP. Keeperen er glad for å være tilbake. Foto: NTB Scanpix
TIPP, TOPP, TOMMEL OPP. Keeperen er glad for å være tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Reglene til keeperen nå er ganske enkle. Vær hjemme mellom åtte på kvelden og seks på morgenen.

Fernandes skrev under for klubben i august, men det er først nå at han har fått tillatelsen til å spille. Daily Record skriver at keeperen fikk en varm velkomst da han entret banen for å spille en treningskamp for første gang siden 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling