Bestilte OL-rapport - fulgte ikke rådene

- Jeg er overrasket, sier Odd Martinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norges Idrettsforbund og Olympiske komité bestilte en rapport fra det såkalte Martinsen-utvalget om de tre søkerbyene.

Referansegruppen, ledet av Odd Martinsen, gikk gjennom søknadene og målte dem opp mot IOC-kriteriene. Konklusjonen var at Oslo er best egnet til å søke om OL i 2018, og Tromsø er minst egnet.

Til tross for dette valgte Idrettsstyret Tromsø.

- Er du skuffet over at Idrettsstyret valgte enn annen kandidat enn dere anbefalte?

- Jeg er ikke skuffet, men det var overraskende at de valgte Tromsø. Jeg har jobbet rimelig objektivt og vært pirkete detaljert. Vi har jobbet gjennom punktene IOC vektlegger, sier Martinsen til Dagbladet.no.

- Rapporten ble vektlagt

I rapporten fikk Oslo 225 poeng, Trondheim fikk 211,5 poeng og Tromsø kom helt sist ut med 196,5 poeng.

Tromsø scorer lavest på transport, overnatting og etterbruk - men Tromsø-gruppa har nå to år på seg til å få løst disse problemene - før de sender søknaden til IOC.

Avstemningen i Idrettsstyret var utrolig jevn. I den andre stemmerunden var det helt likt mellom Oslo og Tromsø, og da var det fungerende president Odd-Roar Thorsen dobbeltstemme som vippet i Tromsøs retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer