Besvimte i smerter etter OL-bronsen - nå slakter hun Ulvang

Forlot medaljeseremonien i rullestol.

BLE BÅRET VEKK FRA MÅLOMRÅDET: Petra Majdic var storfavoritt på sprinten, men falt stygt under oppvarmingen og brakk fire ribbein. Likevel kjempet hun seg inn til OL-bronse - der hun segnet om i målområdet etterpå og ble båret vekk av helsepersonell. Foto:   EPA/DANIEL DAL ZENNARO
BLE BÅRET VEKK FRA MÅLOMRÅDET: Petra Majdic var storfavoritt på sprinten, men falt stygt under oppvarmingen og brakk fire ribbein. Likevel kjempet hun seg inn til OL-bronse - der hun segnet om i målområdet etterpå og ble båret vekk av helsepersonell. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

||| (Dagbladet): Petra Majdic sto for en av de største bragdene i OL i Vancouver da hun kjempet seg inn til bronse på langrennssprinten med fire ribbeinsbrudd.

Den slovenske jenta ramlet ut av løypa og falt to meter ned på en issvull under oppvarmingen, og besvimte i målområdet etter å ha staket seg inn til medalje i finalen.

Vegard Ulvang er formann i langrennskomiteen til FIS. Da Dagbladet snakket med ham etter finalen avviste han alt snakk om en arrangørskandale.

- Svingen (der Majdic mistet kontrollen) er kurant og grei. Hun har bare vært uheldig. Det er ni meter å gå på. Majdic har nok lagt seg i yttersving, sa han.

- La all skyld på meg
I et intervju med Adresseavisen i dag snakker Majdic ut om hendelsene i OL. Hun er ikke nådig mot nordmannen.

- Vegard Ulvang la all skyld på meg. Han sa dette offisielt mens jeg lå på sykehuset, uten at jeg hadde mulighet til å forklare meg. Jeg har ennå ikke snakket med verken han eller Jürg Capol (FIS-direktør). Han spurte ikke hvordan det gikk med meg. Til treneren min sa Vegard Ulvang at de måtte være forsiktige, slik at de ikke ga meg noe som stod på dopinglisten, sier Majdic til avisa.

SMERTEFULLT: Slik så Majdic ut etter både prolog, kvartfinale, semifinale og finale. Foto: AP Photo/Boris Minkevich
SMERTEFULLT: Slik så Majdic ut etter både prolog, kvartfinale, semifinale og finale. Foto: AP Photo/Boris Minkevich Vis mer

Dagbladet var til stede da Majdic kom ut av dopingkontrollen noen timer etter løpet. Da greide hun ikke å gå for egen maskin, og måtte støttes inn i den ventende bilen.

På medaljeseremonien seinere på kvelden ble hun støttet opp på podiet av ambulansepersonell, og satt i rullestol da hun møtte journalistene bak scenen etterpå.

- Burde sluppet dopingtest
Majdic sier til Adresseavisen at hun føler flere i langrennsmiljøet mistenkte henne for å simulere smertene, med Øystein «Pølsa» Pettersen som et hederlig unntak. Hun mener også hun burde sluppet dopingkontrollen etter løpet i forfatningen hun var i.

— I situasjonen jeg var i burde jeg ha sluppet den offisielle dopingtesten. Alle tester ble jo uansett tatt på sykehuset. Jeg opplevde dette som galskap. Når du ikke lenger er i stand til å prestere, har de ikke bruk for deg, sier hun.

Ulvang avviser kritikken
Vegard Ulvang avviser at han har gitt Majdic skylda for det som skjedde, og sier det var hans jobb å forsvare jurylederen (som for øvrig også var fra Slovenia).

Han reagerer imidlertid på utspillet om at hun burde sluppet dopingtest.

- Hvis hun tror at hun er fritatt fra dopingreglementet fordi hun måtte ha smertestillende, så tar hun feil. Det er forståelig at hun er sint. De slovenske mediene var aggressive, og da blir det høy temperatur. Det var ikke min mening å klandre henne, sier Ulvang til Adresseavisen.

JUBLET FOR BRONSE: Bronse var som gull for Majdic etter løpet. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati
JUBLET FOR BRONSE: Bronse var som gull for Majdic etter løpet. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati Vis mer

Majdic fryktet karrieren hennes var over etter skaden. Hun har imidlertid kommet til hektene nå, og satser for fullt mot VM i Oslo den kommende sesongen.

FORSVARTE JURYEN: Vegard Ulvang. 

Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
FORSVARTE JURYEN: Vegard Ulvang. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer