Betal-ball på tv og nett

Fra neste helg kan du velge og vrake i tippeligakamper på tv. Men du må ha kabel- eller parabol-tv - og en velfylt lommebok.

Om en drøy uke starter den nye fotballvirkeligheten på norske tv-skjermer. Søndag 21. og mandag 22. juli leverer Telenor sine fire første kamper på betal-tv og internett.

Forutsetningen for å fylle livet med enda mer tv-ball er at du er tilknyttet Canal Digital, UPC eller Telenor Avidi, eller har en hurtig internett-forbindelse.

Og enda viktigere: Du må være villig til å betale for fornøyelsen.

799 kroner

Både UPC, Canal Digital og UPC gir deg fri tilgang på fire kamper fra hver av de resterende rundene i Tippeligaen denne sesongen for tilsammen 799 kroner.

Da kan du - dersom du har en digital dekoder - velge en av tre kamper hver søndag, og se høydepunkter fra de to andre i pausen og etter kampen. Kunder med analog tilgang får bare én søndagskamp.

Leverandørene har også dagspriser og rundepriser. Søndagsbiletten vil koste 99 kroner og mandag 69 kroner hos Telenor Avidi og Canal Digital. UPC tilbyr én og én runde - søndag og mandag - for 139 kroner.

Det er foreløpig usikkert hva prisen vil bli neste år - da man skal betale for en hel sesong, og ikke bare høsten. Leverandørene ønsker først å se hvor stor oppslutningen blir denne høsten.

- Det er for tidlig å si hvilken form og farge tilbudet får neste år. Kanskje særlig når det gjelder pris, sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Norge.

På web-tv

Har du rask internett-tilkobling, kan du spare noen kroner på å se kampene på internett - såkalt web-TV. Både TV2.no og NRK.no vil sende kampene på internett, i tillegg til Telenors bredbåndstjeneste iCanal.

Prisene på denne tjenesten er 30 kroner for en dagsbillett, 90 kroner for en uke og 900 kroner for en sesongbillett.

Bredbåndskunder hos Telenor kan bestille medlemsskap i iCanal Club for 99 kroner pr. måned, der Tippeligaen følger med som en av flere tjenester inkludert i prisen.

- Dette er selvsagt et utilslørt salgsargument for Telenors bredbåndstjenester, innrømmer redaktør Erlend Gram Simonsen i iCanal.no.

- Øker interessen

Den tradisjonelle skepsisen til mer tv-fotball i Norge, har vært knyttet til frykten for publikumssvikt på tribunene landet rundt. Daglig leder i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, tror ikke det er noen reell fare:

- Erfaringene fra andre land viser det stikk motsatte. I Sverige har man opplevd en markant økning i publikumstallene etter at alle kampene i Allsvenskan ble tilgjengelige på betal-TV. Den samme erfaringen har man fra Tyskland.

- Vi ser fram til dette med forventning og optimisme, sier Skistad.

Mini kommenterer RBK

Det er også klarlagt hvem som skal kommenterer de første kampene. Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Arild Rønsen, Espen Tvedt og Per Thime er kommentatorer for de fire kampene neste helg.

Mini kommenterer gamleklubben Rosenborg som spiller hjemme mot Viking mandag 22. juli.

(Dagbladet.no)

PA I STUA:</B> Med betal-tv kan du få enda flere kamper hjemme i stua. Som denne mellom LSK og Vålerenga, representert ved Peter Werni og Pa-Modou Kah.