Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Betal-tv kjøpte engelsk fotball

LONDON (NTB-AFP): Ledelsen i den engelske eliteserien i fotball bekreftet fredag at de har solgt verdensrettighetene til kampene i tre år framover til TWI/Canal+ for 1,196 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treårsavtalen ble undertegnet i dag. Konsortiet bestående av Mark McCormack-selskapet Trans World International og det franske tv-selskapet Canal+, sikret seg rettighetene på bekostning av dagens rettighetshaver CSI, som er eiet av entreprenøren Mike Watt fra New Zealand.

Avtalen løper fra og med neste sesong.

Fornøyd

Styreformann i den engelske eliteserien, Peter Leaver, sa fredag at han var svært fornøyd med den nye avtalen.

- Dette er en spennende utvikling. Interessen for engelsk fotball er stigende i hele verden, sa Leaver.

- Den nye tv-avtalen betyr en ekstra anerkjennelse av våre spillere og klubber. Kampene kan etter hvert sees av tv-tittere over hele kloden, fortsatte Leaver, som takket dagens rettighetshaver CSI for samarbeidet.

Den nye avtalen kommer i tillegg til den avtalen Sky Sports og BBC har inngått, verdt 8 794 milliarder kroner, for eksklusivt å kunne vise engelsk fotball i England fram til 2001.

Har kjempet

Sportssjef Inge Bråten i Canal+ Norge er storfornøyd med at rettighetene tilfalt hans selskap.

- Det er jeg svært glad for, dette har vi kjempet for lenge. Nå gjenstår det bare å få det endelige skrivet fra hovedkontoret i Frankrike. Før jeg har det, ønsker jeg ikke å kommentere dette i detaljer, sier Bråten til NTB.

- Hva slags forhold har dere til NRK, TV2 og tippekampene?

- Vår holdning er at rettigheter er en ting, tippekamper en annen. Vi blander ikke dette, men tenker på oss selv. 1,2 milliarder kroner er mye penger, derfor kan vi ikke ta for mange spesielle hensyn. Vi skal tjene penger, alt som vedrører vår egen drift er det viktigste, fortsetter Bråten.

Penga rår

- Hva tror du var hovedårsaken til at dere fikk rettighetene?

- Utbredelsen var nok viktig. Vi har planer om å sende blant annet i USA og Asia. Men til syvende og sist er det nok penga som rår. Vi hadde vel det høyeste budet, da, mener Bråten.

- Dere er en betal-tv-kanal. Er dere tilgjengelige for nordmenn flest?

- Selvfølgelig. Det er bare å kjøpe en parabolantenne. Vi må nå få forklart at vår type tv er noe folk må forholde seg til i framtiden hvis de skal se direktesendt sport. Men vi er ikke redde, undersøkelser viser at interessen er enorm, sier Bråten og nevner raskt et par andre rettigheter selskapet allerede har sikret seg:

VM i håndball for kvinner på hjemmebane neste år og verdenscupen i langrenn, hopp og kombinert.

Avventer

- Tror du TV2 og NRK får vise engelsk fotball i det hele tatt?

- Vi har gode relasjoner med begge. Men nå begynner prosessen med å se på hva slags avtale vi har fått. Fordelingen og eventuelt videresalg vil ta tid. Men vi er ikke i gang før i august neste år, mye kan skje innen den tid, avslutter Bråten.

Den nye avtalen for den engelske eliteserien kommer i tillegg til den avtalen Sky Sports og BBC allerede har inngått, verdt 8,794 milliarder kroner, for eksklusivt å kunne vise engelsk fotball i England fram til 2001.

Hele Norges coronakart