Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Betaler 168 000 kr. for norsk 16-åring

Dons-sjef skryter av Engelhardt.

(Dagbladet.no): Fredrik Engelhardt (16) har aldri spilt for Ham-Kam. Nå skal juniorspilleren kjempe seg inn på Aberdeen i skotsk Premier League.

Flere skotske aviser skriver i dag at den norske tenåringen er klar for Aberdeen, etter at The Dons betaler 168 000 kroner (15 000 pund) til hamarklubben.

Aberdeen-manager Jimmy Calderwood studerte Engelhardt under et treningsopphold tidligere i år og ble imponert.

- Dette er starten på en ny rekrutteringspolitikk fra utlandet. Den norske guttungen ser ut som et veldig bra talent, og han skiller seg ut fra det vi allerede har i juniorstallen, sier Calderwood.

Ifølge Aderdeen-avisa Evening Express fikk rødtrøyene tilslaget på Engelhardt etter at Ham-Kam først krevde nesten 300 000 kroner for tenåringen.

Manager Calderwood legger ikke skjul på at Engelhardt kan bli solgt videre til en større klubb, dersom han slår til i den skotske oljebyen.

Junioren kan spille både på kant og i angrep og ble norgesmester med Ham-Kams guttelag.

- Framtida til Aberdeen er avhengig av at vi finner de beste unge spillerne, flasker dem opp og selger dem videre, sier Calderwood.

NORDMANN I SKOTSKE STORKAMPER: Her kjemper Aberdeens Ferne Snoyl (t.h) mot Celtics Paul Telfer. Nå er norske Fredrik Engelhardt (16) snart på plass i klubben som hadde sin storhetstid under Alex Fergusons ledelse på 80-tallet. Foto: Scanpix/Reuters
NORDMANN I SKOTSKE STORKAMPER: Her kjemper Aberdeens Ferne Snoyl (t.h) mot Celtics Paul Telfer. Nå er norske Fredrik Engelhardt (16) snart på plass i klubben som hadde sin storhetstid under Alex Fergusons ledelse på 80-tallet. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Engelhardt har ennå ikke skrevet under sin proffkontrakt, det skal gjøres i løpet av noe dager.

- Jeg vet at Aberdeen og Ham-Kam har signert en avtale. Og Fredrik har fått sitt kontraktsforslag. Det som står igjen nå er praktiske og private ting. Som å få avklart skolesituasjonen og boforhold hos en vertsfamilie, sier Even Engelhardt til Dagbladet.no.

Han er pappaen til 16-åringen og forteller at kantspilleren følte han måtte gripe muligheten han fikk i Skottland. Profflivet starter med sesongoppkjøring i juli.

- Fredrik begynner med en toårskontrakt, etter det blir han vurdert fortløpende. Han må levere han som alle andre, sier Engelhardt senior.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling