VIL DU HA EN DATE MED LENE MYKJÅLAND?: Da begynner det å haste, for klokka 22.30 går fristen ut for å legge inn bud. Men Røa-profilen forventer ikke å bli tatt med storm på middagsdaten. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
VIL DU HA EN DATE MED LENE MYKJÅLAND?: Da begynner det å haste, for klokka 22.30 går fristen ut for å legge inn bud. Men Røa-profilen forventer ikke å bli tatt med storm på middagsdaten. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

Betaler 20 000 for en bit av Lene

Nesten hundre har lagt inn bud på Røa-profilen. - Hun er verdt mer, mener klubben.

(Dagbladet): Fotballjentene til Røa var kreative da de diskuterte hvordan de kunne skaffe klubben noen sårt tiltrengte inntekter.

De ble enige om å auksjonere bort til sammen ti middagsdater på QXL, og denne uka har alle som har ønsket kunne legge inn bud på sin favoritt.

Nettauksjonen avsluttes klokka 22.30 i kveld, og foreløpig peker Lene Mykjåland seg ut som den mest ettertraktede «varen». Personen som for øyeblikket leder har budt hele 20 500 kroner, mens den nest mest populære jenta er Marthe Braavold Johansen, der høyeste bud er på 13 500.

Føler ansvar for vellykket date
Mykjåland er smigret over at noen er villige til å betale så mye for en middag på en eksklusiv restaurant i Oslo.

- Det er helt fantastisk at det har gått den veien, det kunne slått begge veier. Jeg prøvde å ha veldig lave forventninger, og så på det som reell mulighet at budet ble stående på null. Men jeg hadde jo et håp, sier hun til Dagbladet.

- Er det litt stas å være den jenta med det høyeste budet?

- Det er veldig moro. Jeg håper jo at enda flere kan melde seg på og sette standarden enda høyere. Pengene går til klubben, så det er kjempebra at noen byr så mye, sier hun.

Noen forventninger om at personen som skjuler seg bak 20 500-kronersbudet er «mr. Right» har hun derimot ikke.

- Det er virkelig ikke sånn at vi forventer å finne vår livs kjærlighet, sier hun og ler.

- Hva slags forventninger har du?

- Jeg tenker at vi skal ha en veldig god middag. Og så regner jeg med at de som byr er interessert i Røa, og at vi kan prate litt fotball.

- Føler du litt ansvar for at det skal bli en vellykket date når noen tross alt bruker såpass mye penger?

- Ja, jeg gjør egentlig det. Det er viktig at den som har den høyeste budet får velge restaturant og at vi legger ting til rette, sier hun.

Får masse oppmerksomhet
Legger man sammen budene på alle de ti spillerne, kommer summen opp i ca. 70 000 kroner. Det kommer godt med i en slunken klubbkasse.

TRENGER EN GENTLEMAN: Røas Janne Stange forventer muligens noe av den samme behandlingen på middagsdaten som hun får av lagvenninne Emilie Haavi her. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TRENGER EN GENTLEMAN: Røas Janne Stange forventer muligens noe av den samme behandlingen på middagsdaten som hun får av lagvenninne Emilie Haavi her. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Røa-jentene lanserte ideen på en treningsleir i Tyrkia i mars, og i klubbledelsen setter man naturligvis stor pris på initiativet.

- Det er helt suverent. 70 000 gjør en del for jentene og for oss, men definitivt ikke alt. Likevel har dette gitt oss veldig mye oppmerksomhet, og det er moro. Vi håper en del del sponsorer har lagt merke til oss takket være denne auksjonen, sier styremedlem Joachim Westher Andersen.

- Kanskje dette er noe dere bør gjøre oftere, det er jo nesten 100 som har lagt inn bud bare på Mykjåland?

- He-he, jeg tror definitivt dette er et engangstilfelle. Det blir neppe noen månedlig eller årlig sak, flirer han.

Pengene fra auksjonen går til å sikre driften ut året. Både trenerne og jentene har gått med på lønnskutt tidligere i år, og takket være inntektene fra auksjonen vil de bli kompensert litt nå.

- Litt flaut, men kult
Westher Andersen håper budene vokser ytterligere i løpet av auksjonens siste timer, og har følgende kommentar til de nåværende høyestebudene på Mykjåland og Braavold Johansen.

- Begge er verdt mer enn henholdsvis 20 500 og 13 000!

- Jeg synes det jentene har gjort er ekstremt prisverdig. Vi styrer en fotballklubb og sliter med økonomien, og så kommer jentene til deg og sier at de har en idé, og har lyst til å auksjonere bort dater. De synes det er litt flaut, men de stikker hodene fram og ser at det fører til noe. Per søndag ettermiddag er det kommet inn bud på 70 000. Det må vi bare applaudere, det er utrolig kult, sier han.

Dagbladet har via QXL vært i kontakt med personen som har budt 20 500 kroner for en middagsdate med Mykjåland. Vedkommende ønsker ikke å la seg intervjue, men opplyser at det viktigste er å bidra i klubbens vanskelige økonomiske situasjon.

DATE MED MARTHE?: En date med kvinnefotballens svar på Makelele - Marthe Braavold Johansen - koster for øyeblikket 13 500 kroner. Foto: Privat
DATE MED MARTHE?: En date med kvinnefotballens svar på Makelele - Marthe Braavold Johansen - koster for øyeblikket 13 500 kroner. Foto: Privat Vis mer