Betaler 4 mill. for å komme på TV

ASKERHALLEN (Dagbladet): Gårsdagens tap ble ikke sendt på NRK2. Dagens match mot Østerrike og Hviterussland-kampen i morgen, blir sendt direkte. For da betaler Ishockeyforbundet og Eliteserieforeningen for sendingen.

Etter det Dagbladet erfarer, betaler de i alt omtrent fire millioner for å komme på TV-skjermen denne sesongen.

Problematisk

- Jeg vil ikke kommentere summer, men føler det problematisk at vi må betale for å komme på lisenskanalen. Forrige sesong var det 25 ishockeykamper på TV. Denne sesongen er antallet redusert til 20, sier Ishockeyforbundets generalsekretær Terje Jørgensen til Dagbladet.

Ifølge våre opplysninger, betalte Ishockeyforbundet nærmere fem millioner kroner for de 25 TV-kampene forrige sesong.

- For oss er det viktig å være på TV. Det gir profilering av sporten, økt rekruttering og forhåpentligvis interesse for bygging av ishaller rundt i landet. Samarbeidspartnerne blir også profilert gjennom TV-kampene, sier Terje Jørgensen.

Samlet budsjett for Ishockeyforbundet og de fem landslagene er cirka 18 millioner kroner.

- Alle andre enn fotball og skiskyting er under hardt press når det gjelder TV-avtaler. Samtidig som vi føler det problematisk å måtte betale for å komme på TV, mener vi det er verd pengene, sier Terje Jørgensen.

Verdifullt

Også landslagskaptein Atle Olsen (Vålerenga) mener det er verdifullt for hockeyen å være i TV-ruta.

- Som spiller føler jeg at kampene blir enda viktigere når det er 50-, 60- eller 70000 som ser på. Jeg ser heller ikke bort fra at TV-kampene var én av årsakene til fjorårets publikumsøkning, sier Atle Olsen.

TV i helga

Av de 20 kampene på NRK2 denne sesongen, er 18 fra Eliteserien og sluttspillet, og to landskamper: Mot Østerrike i dag (sendetid 17,15-20) og Hviterussland søndag (sendetid 17,30-20). De fem neste Eliteseriekampene på NRK2 er også spikret: Vålerenga-Lillehammer mandag 18.november, Sparta-Manglerud/Star mandag 25.november, Lillehammer-Trondheim mandag 2.desember, Frisk Asker-Storhamar mandag 9.desember og Stjernen-Trondheim mandag 6.januar (alle fem kampene med sendetid 17,50-20).

Skuddstatistikk:

Norge 41, Polen 22.

Ineffektivt

Tapet i går var sesongens første for de norske iskrigerne, og skyldtes først og fremst ineffektivt angrepsspill. Bjørge Josefsen (Vålerenga) var heller ikke patent i mål.

Polakkene, som rykket ned fra A-pulja forrige sesong, tok ledelsen i første periode ved Zdzislav Zareba, da Joakim Sæther (Frisk Asker) satt utvist. Lars Erik Lund (Vålerenga) utliknet på et knallhardt slagskudd i midtperioden, før Michal Garbocz sørget for ny polsk ledelse i spill fire mot fem.

Trond Magnussen (Düsseldorf) utlignet til 2-2 i begynnelsen av tredje periode, før polakkene avgjorde kampen med scoringer av Piotr Sarnik (2-3), Artur Slusarczyk (2-4) og Oktavius Marcinczak (2-5).

I gårsdagens første kamp i Euro Ice Hockey Challenge vant Østerrike 3-2 over Hviterussland.

BURDE VUNNET: Etter skuddstatistikken burde Norge vunnet klart over Polen. Her utlikner Trond Magnussen til 2- 2 i begynnelsen av tredje periode.