Barneidrett

Betaler barn 100 kroner for å trene

Haltdalen IL i Trøndelag lokker ungene med 100 kroner hvis de møter opp på skitrening.

TRENING: Haltdalen IL i Trøndelag betaler 100 kroner til barn som kommer på skitreninger på mandager. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
TRENING: Haltdalen IL i Trøndelag betaler 100 kroner til barn som kommer på skitreninger på mandager. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I den siste tiden har det vært mye snakk om den dårlige rekrutteringen blant unge som har blitt et problem rundt om i landet.

Siden 2011 har hvert fjerde barn mellom seks og 12 år blitt borte fra skiforbundet. Verst er det i langrenn, skriver NRK.

Kjell Ove Oftedal er tidligere landslagstrener for skiskytterherrene og han har nå gått nye veier for å få barn ut på ski.

OMVENDT TRENINGSAVGIFT: Haltdalen IL prøver en ny vri for å få fart på rekrutteringen. FOTO: NTB/Scanpix
OMVENDT TRENINGSAVGIFT: Haltdalen IL prøver en ny vri for å få fart på rekrutteringen. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Til Nearadio forteller han at ideen kom for noen år tilbake, da han var på besøk i Kristiansand. Der sto komiker og forfatter Per Inge Torkelsen og delte ut penger til folk. En litt omvendt tankegang enn hva vi er vant til.

- Så derfor tenkte jeg å prøve noe nytt, og få litt boost rundt det. Derfor deler vi ut 100 kr til de under 16 år som møter opp på trening på mandag, sier Oftedal til Dagbladet.

I ettertid har Oftedal fått mange positive meldinger, både på sosiale medier og meldinger.

- Ja, det har blitt mye oppmerksomhet om det i ettertid. Og på første trening etter at saken ble lagt ut så vi nesten en dobling i antall utøvere. Så det lover bra før mandagens trening.

I tillegg til at det blir skitrening har næringslivet hengt seg på. Flere har donert gaver som skal loddes ut på treningen og den lokale sportsforretningen har gitt bort et par ski.

TIDLIGERE LANDSLAGSTRENER: Kjell Ove Oftedal var fra 2006 til 2008 landslagstrener for det norske herrelaget i skiskyting. FOTO: NTB/Scanpix
TIDLIGERE LANDSLAGSTRENER: Kjell Ove Oftedal var fra 2006 til 2008 landslagstrener for det norske herrelaget i skiskyting. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Forstår at noen reagerer

Selv om det har vært mange positive tilbakemeldinger, forstår den tidligere skiskytter treneren at den kan komme noen reaksjoner på stuntet.

- Jeg kan forstå det, men det bryr jeg meg svært lite om. Jeg ønsker å få folk ut på ski, og i fysisk aktivitet. Unger og ungdommer sitter mye med tidstyver og plutselig så har dagen godt og de har ikke vært i fysisk aktivitet. Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier Oftedal.

Treningen blir et samarbeid med naboklubben Ålen il og sammen lover han at de skal lage en bra trening for alle aldrer.

- Kom med det utstyret man har, så skal vi ha det moro på ski, sier han.

Aldri hørt om tilfelle før

Skipresident Erik Røste har aldri hørt noen som har gjort dette tidligere, men er positiv til prosjektet.

- Trening skal jo først og fremst være morsomt, men vi er positiv til alle tiltak som kan gjøre at flere kommer på trening, sier Røste til Dagbladet.

Er dette noe som er problematisk med det?

- Ikke sånn som vi ser det, men det blir spennende å høre hvilke erfaringer og hvordan prosjektet deres går, svarer skipresidenten.

NY SKISKYTER?: Heidi Weng tror Therese Johaug kunne dominert i flere idretter enn langrenn. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer