Barneidrett

Betaler barn 100 kroner for å trene

Haltdalen IL i Trøndelag lokker ungene med 100 kroner hvis de møter opp på skitrening.

TRENING: Haltdalen IL i Trøndelag betaler 100 kroner til barn som kommer på skitreninger på mandager. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
TRENING: Haltdalen IL i Trøndelag betaler 100 kroner til barn som kommer på skitreninger på mandager. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I den siste tiden har det vært mye snakk om den dårlige rekrutteringen blant unge som har blitt et problem rundt om i landet.

Siden 2011 har hvert fjerde barn mellom seks og 12 år blitt borte fra skiforbundet. Verst er det i langrenn, skriver NRK.

Kjell Ove Oftedal er tidligere landslagstrener for skiskytterherrene og han har nå gått nye veier for å få barn ut på ski.

Til Nearadio forteller han at ideen kom for noen år tilbake, da han var på besøk i Kristiansand. Der sto komiker og forfatter Per Inge Torkelsen og delte ut penger til folk. En litt omvendt tankegang enn hva vi er vant til.

- Så derfor tenkte jeg å prøve noe nytt, og få litt boost rundt det. Derfor deler vi ut 100 kr til de under 16 år som møter opp på trening på mandag, sier Oftedal til Dagbladet.

I ettertid har Oftedal fått mange positive meldinger, både på sosiale medier og meldinger.

- Ja, det har blitt mye oppmerksomhet om det i ettertid. Og på første trening etter at saken ble lagt ut så vi nesten en dobling i antall utøvere. Så det lover bra før mandagens trening.

I tillegg til at det blir skitrening har næringslivet hengt seg på. Flere har donert gaver som skal loddes ut på treningen og den lokale sportsforretningen har gitt bort et par ski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer