Betaler dyrt for friheten

Seint i går kveld besto Vidar Riseth den medisinske testen på Rosenborg-klinikken. Han gliste bredt da han møtte Åge Hareide og Rune Bratseth etterpå. Han ler ikke like høyt av lønnstapet etter sluttavtalen med 1860 München.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Rosenborg-lege Torbjørn Grøntvedt bekrefter overfor Dagbladet at Riseth besto den medisinske testen med glans.

- Ingenting å utsette her, nei, sier Grøntvedt.

Det eneste måtte være Riseths trøtte gjesp etter en lang dag.

- Det har vært en utrolig slitsom dag. Veldig tøft, sier Riseth.

Han begynte på formiddagen med knallharde forhandlinger med sportsdirektør Dirk Dufner om sluttpakken med 1860 München.

Enige siden august

- Jeg har fått avklart hva 1860 München vil. De sier rett ut at de ikke har råd til å ha meg fordi jeg tjener for mye penger. Da måtte vi finne en løsning, sier Riseth som hadde med seg agent Stig Lillejord i møtene.

- Det dreier seg om en sluttpakke, men Vidar må betydelig ned i lønn, sier Lillejord.

I dag skriver trolig en uthvilt Riseth under en fireårsavtale med Rosenborg som - avhengig av Rosenborg-suksess i Champions League - sikrer ham en årslønn på mellom to ogtre millioner kroner.

- Vi har vært enige om den personlige avtalen med Vidar siden månedsskiftet august/september, men har ventet på sluttoppgjøret hans med 1860 München. Vidar taper store penger. Hos oss går han inn på et lønnsnivå i forhold til alderen, landskamper og at han kommer fra en god klubb i utlandet. Han får en lønn i øvre sjikt i Rosenborg, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Men RBKs sportsdirektør presiserer at ingenting er underskrevet ennå. Erfaring har lært ham at selv små detaljer kan være vanskelige å løse før pennene settes på papiret.

- Vi må også kompensere 1860 München. Han har tross alt tre år igjen av avtalen, og kommer ikke gratis.

- I grove trekk er vi hundre prosent enige med Rosenborg, men det gjenstår noen detaljer. Og man man vet aldri, ingenting er sikkert før kontrakten er signert. Men slik jeg kjenner Rosenborg blir ikke dette noe problem, sier Lillejord.

Taper 10 mill.?

Riseths sluttpakke fristiller ham fra 1860 München tre år før kontrakten utgår. I Bundesliga har Riseth etter eget utsagn ikke hatt mindre enn 12-13 millioner kroner i årslønn. Ingen ville i går ut med beløpet Riseth får for å gi slipp på den feite kontrakten med den tyske toppklubben. Rask hoderegning tilsier at han taper rundt ti millioner kroner om han får med seg såpass som halvparten av lønna fra 1860 München. Og det er vel heller tvilsomt...

- Vidar ser på dette som en investering i karrieren både for å komme på banen og gjøre seg aktuell for landslaget igjen, sier agent Lillejord.

Riseth spilte sist i Rosenborg i 1993. Via Kongsvinger har han vært åtte sesonger i utlandet i klubbene Luton, LASK Linz, Celtic og 1860 München. Han ville i går ikke si stort om hjemkomsten til Trondheim.

- Men klart det blir spennende - om vi blir enige, sier han.

- Bygger bakfra

Åge Hareide har hatt bare én samtale med Riseth. Det holdt i massevis.

- Jeg snakket med ham tidlig i høst. Jeg ønsker å bygge Rosenborg bakfra ved å spille inn en forsvarsfirer som er veldig trygg. Med Vidar får vi ekstrem hurtighet i midten. Det gir trygghet i hele linja, sier Hareide.

Han ønsker å bruke Riseth som makker til Erik Hoftun i midtforsvaret.

- Det betyr at Christer Basma satses på som høyreback, sier Hareide til landslagssjef Nils Johan Sembs store tilfredshet.

- Så lenge jeg blir satset på, er jeg fornøyd. Vi trenger gode spillere. Vidar holder godt mål, og jo sterkere lag vi får, jo mer moro er det, sier Basma.

Stopper jakten

Hareide og Bratseth avslutter nå spillerjakten.

- Vi venter med å hente flere spillere. Men vi har blant annet Dagfinn Enerly og Frode Johnsen nyopererert, og får se an hvor bra de blir, sier Hareide.

EKTE TRØNDER: Rosenborg har mistet mye av det lokale særpreget de siste åra. Men med «poteten» Vidar Riseth fra Frosta i Nord-Trøndelag på plass, kan Rune Bratseth og Åge Hareide nå glede lokalpatriotene som den siste uka har furtet over det totale røykeforbudet på Lerkendal.
TURNÉ-STOPP: Vidar Riseths «Europa-turné» hadde siste stopp i 1860 München før Trøndelag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer