Betaler for mål

Bodø/Glimts supportere «Havørnan» har kjøpt et mål til klubbens bane. Hver gang Glimt scorer på målet, betaler supporterne 500 kroner til klubbkassa.

Til gjengjeld må Bodø/Glimt betale den samme summen til supporterne når motstanderne scorer på det målet.

«Havørnan» har bladd opp 12000 kroner for å få skiftet ut de gamle og slitte målene på Aspmyra stadion.

Det er kostnaden for ett mål. Det andre målet betaler klubben selv.

Fotballklubben og supporterklubben har bestemt seg for å samarbeide tettere denne sesongen og inngikk derfor den spesielle avtalen.

Penger på bok

- Hvordan oppsto denne ideen?

- Vi har i lang tid ønsket å skifte ut målene på Aspmyra. Jeg tror Bodø/Glimt snart var det eneste laget i Tippeligaen som fortsatt brukte de gammeldagse og umoderne målene. Det ville vi gjøre noe med, og foreslo denne avtalen, sier lederen for Bodø/Glimts supporterklubb «Havørnan», Ole Marius Røsten, til Dagbladet.

De nye målene skal ha gult og svart nett og skal stå klare når Bodø/Glimt tar imot Lyn på Aspmyra 21. april.

- Dette kan bli dyrt for dere om Bodø/Glimt får en god sesong og scorer mange mål på hjemmebane?

- Ja, vi håper jo på det, da... Vi ønsker å se mange scoringer i vårt mål, sier Røsten.

Og supporterklubben kan saktens betale - den har rundt 30000 kroner på bok. Det vil si at de har råd til 60 Glimt-scoringer i det målet de eier denne sesongen.

Ros for kreativitet

Bodø/Glimt tippes langt ned på tabellen av de fleste eksperter i år, så sjansen er nok stor for at supporterne like gjerne kan gjøre god butikk på den inngåtte avtalen...

Daglig leder i Bodø/Glimt, Gunnar Carlsen, setter pris på initiativet fra supporterklubben.

- Vi kunne kjøpt begge målene selv, men jeg synes dette er et bevis på at vi ønsker et fortsatt godt samarbeid med supporterklubben, sier Carlsen til Avisa Nordland.

Han roser klubbens «12. spiller» for god kreativitet. Og håper det blir butikk for klubben.

- Vi ser helt klart dette som et stort bidrag til økonomien i klubben. Ikke bare som en supporterklubb, men også som en stor sponsor, smiler Carlsen.

SAMARBEID I MÅL: Bodø/Glimt supporterklubb «Havørnan» ønsket å bytte ut de slitte målene på Aspmyra og har betalt 12000 kroner for et helt nytt mål som skal stå klart til seriestart. Det andre betaler klubben selv. Supportersjef Ole Marius Røsten (til venstre) og Bodø/Glimts daglige leder Gunnar Carlsen er fornøyd med avtalen.