Betaler gjelda med tv-pengene

Lyn og NFF enige om nedbetaling.

Lyn Oslo og Norges Fotballforbund (NFF) er enig om en nedbetalingsplan som skal hjelpe klubben ut av det økonomiske uføret, skriver Aftenposten.

I forrige uke var Lyn-direktør Erik Langerud i flere møter med representanter fra NFF og datterselskapene Ullevaal stadion Idrett og Ullevaal Business Class. Der kom de til enighet om en plan som sikrer at NFF får pengene sine, rundt fem millioner kroner.

En del av avtalen går ut på at NFF eventuelt kan ta utlegg i pengene fra TV-avtalen.

- Det er flere måter å løse vår vanskelige situasjon på. Med NFF er vi enig om en kombinasjonsløsning, der ett av scenariene er TV-avtalen, fordi pengestrømmen går gjennom dem. Men det genereres også inntekter i serien og i cupen. Hvis vi ender der vi ligger nå, får vi mer i premiepenger enn det vi skylder NFF. I løpet av året skal vi ha betalt det vi skylder og betjene de utgifter som løper, sier Langerud til Aftenposten.

Lyn har en kortsiktig gjeld på rundt 10 millioner kroner. Fortsatt må osloklubben bli enig med øvrige kreditorer om en løsning for de gjenstående fem millionene.

- Den største brikken, NFF, er falt på plass. Jeg føler at vi begynner å se lys i enden av tunnelen, fordi vi jobber oss mer ut av problemer enn inn i nye, sier Langerud.

Lyn-eier Atle Brynestad har sagt opp avtalen med klubben. Avtalen har oppsigelsestid ut 2009. En ny investorgruppe skal være på vei inn i Lyn.

(NTB)

Betaler gjelda med tv-pengene