Betaler gladelig millionbeløp for å få Bolt til Oslo

Hoen står klar med sjekkheftet.

GULLGUTT: Usain Bolt mottok i ettermiddag sin velfortjente gullmedalje etter gårsdagens historiske 100 meter. Nå vil Steinar Hoen ha superstjernen til Bislett koste hva det koste vil.FOTO: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz
GULLGUTT: Usain Bolt mottok i ettermiddag sin velfortjente gullmedalje etter gårsdagens historiske 100 meter. Nå vil Steinar Hoen ha superstjernen til Bislett koste hva det koste vil.FOTO: SCANPIX/REUTERS/Tobias SchwarzVis mer

BERLIN (Dagbladet): Neste sommers nyvinning Diamond League skal erstatte dagens Golden League, og byr i tillegg til de europeiske, også på asiatiske (Shanghai og Doha) og amerikanske (New York og Eugene) arrangører. Oslo blir også Diamond League-arrangør.

Friidrettsstjernene må i hovedsak velge å være med på alt eller ingenting.

- Er du ikke med på alt, er du ikke med i det hele tatt, sier Svein Arne Hansen, president i Norges Fri-idrettsforbund til Dagbladet.

- Vi får se hvor hardt vi kjører på det prinsippet. Når det gjelder folk som Usain Bolt, som løper både 100 og 200 meter, kan vi i alle fall ikke kreve at han skal løpe begge deler overalt.

Krever 200.000 dollar
Steinar Hoen håper å få Bolt til Oslo og Bislett Games allerede til sommeren. Enten på 100 eller 200 meter. Programmet er fortsatt ikke helt klart.

I år har Usain Bolt krevd 200.000 amerikanske dollar (nesten 1,3 millioner kroner etter dagens kurs) i startpenger. Det er fire ganger mer enn de nest beste kan kreve.

- Etter det som har skjedd i Berlin så langt, blir nok ikke summen noe mindre neste år. Men vi er klare til å betale 200.000 dollar for å ha ham her til sommeren. Det var vi i sommer også, men da passet det ikke, sier Hoen.

Kommer Bolt til Oslo for å løpe på Bislett til sommeren, blir det i tilfelle en dobling av startpenge-rekorden for Bislett Games. I 1989 betalte arrangørene 100.000 dollar for Carl Lewis.

- Men da fylte vi opp stadion på ti minutter også, sier tidligere Bislett-general Svein Arne Hansen til Dagbladet.

VIL HA BOLT PÅ BISLETT: Friidrettspresident Svein Arne Hansen (t.v.) og Steinar Hoen drømmer om Usain Bolt på tartandekket på Bislett allerede neste sommer.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VIL HA BOLT PÅ BISLETT: Friidrettspresident Svein Arne Hansen (t.v.) og Steinar Hoen drømmer om Usain Bolt på tartandekket på Bislett allerede neste sommer. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer