Betaler gladelig millionbeløp for å få Bolt til Oslo

Hoen står klar med sjekkheftet.

GULLGUTT: Usain Bolt mottok i ettermiddag sin velfortjente gullmedalje etter gårsdagens historiske 100 meter. Nå vil Steinar Hoen ha superstjernen til Bislett koste hva det koste vil.FOTO: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz
GULLGUTT: Usain Bolt mottok i ettermiddag sin velfortjente gullmedalje etter gårsdagens historiske 100 meter. Nå vil Steinar Hoen ha superstjernen til Bislett koste hva det koste vil.FOTO: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Neste sommers nyvinning Diamond League skal erstatte dagens Golden League, og byr i tillegg til de europeiske, også på asiatiske (Shanghai og Doha) og amerikanske (New York og Eugene) arrangører. Oslo blir også Diamond League-arrangør.

Friidrettsstjernene må i hovedsak velge å være med på alt eller ingenting.

- Er du ikke med på alt, er du ikke med i det hele tatt, sier Svein Arne Hansen, president i Norges Fri-idrettsforbund til Dagbladet.

- Vi får se hvor hardt vi kjører på det prinsippet. Når det gjelder folk som Usain Bolt, som løper både 100 og 200 meter, kan vi i alle fall ikke kreve at han skal løpe begge deler overalt.

Krever 200.000 dollarSteinar Hoen håper å få Bolt til Oslo og Bislett Games allerede til sommeren. Enten på 100 eller 200 meter. Programmet er fortsatt ikke helt klart.

I år har Usain Bolt krevd 200.000 amerikanske dollar (nesten 1,3 millioner kroner etter dagens kurs) i startpenger. Det er fire ganger mer enn de nest beste kan kreve.

- Etter det som har skjedd i Berlin så langt, blir nok ikke summen noe mindre neste år. Men vi er klare til å betale 200.000 dollar for å ha ham her til sommeren. Det var vi i sommer også, men da passet det ikke, sier Hoen.Kommer Bolt til Oslo for å løpe på Bislett til sommeren, blir det i tilfelle en dobling av startpenge-rekorden for Bislett Games. I 1989 betalte arrangørene 100.000 dollar for Carl Lewis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer