Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Betaler ikke Aamodt-bot

PARK CITY (Dagbladet): Kjetil Aamodts skifabrikk Nordica er i konflikt med IOC som følge av den ulovlige annonsen i flere europeiske aviser. Nordicas eier Benetton nekter å betale den pålagte donasjonen på 1,8 millioner kroner til Olympic Aid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Summen er urimelig høy, sier Nordicas racingssjef Hans Krassnitzer til Dagbladet.

Utøverne har forbud mot å delta reklame og kommersielle aktiviteter under OL. Nordica-annonsen med Kjetil Aamodt, som ble satt inn i Aftenposten og flere europeiske storaviser i forrige uke, falt inn under forbudet. IOCs markedsavdeling reagerte straks, og truet med å frata Nordicas servicefolk akkrediteringene resten av OL.

Men dette ville ramme både Kjetil og de andre norske Nordica-kjørerne Tom Stiansen og Ole Kristian Furuseth. Olympiatoppen og assisterende toppidrettssjef Åsne Havnelid iverksatte en intens lobbyvirksomhet for å finne andre løsninger.

Urettferdig

Tirsdag ble saken løst ved at IOC straffet Benetton med å beordre en donasjon på 200000 dollar (1,8 millioner kroner) til Olympic Aid.

Både Kjetil og Olympiatoppen var fornøyd med dette. Men i går tok saken en ny vending. Det italienske storkonsernet Benetton eier Nordica, og i Benettons rettsavdeling oppfattes avtalen på 1,8 millioner kroner som en urettferdig reaksjon.

- Vi vil ikke betale summen, og har sendt brev til IOC der vi påpeker dette, sier Krassnitzer, som trolig ikke behøver å frykte for akkrediteringen sin før kveldens slalåmrenn. IOC rekker sannsynligvis ikke å reagere før OL er over.

- Hvorfor skal utøvere som for eksempel Johann Mühlegg kunne skrive på hjemmesidene sine under OL, og slippe unna med en advarsel? Siden dette er snakk om Benetton tror IOC at de kan gjøre hva de vil, sier Krassnitzer, og får støtte av Tom Stiansen.

- 1,8 millioner kroner er en vanvittig sum, sier han.

- Mye penger

Kjetil Aamodt sjøl ble ikke informert om utviklingen i saken i går. Han hadde totalt pressefri. Landslagssjef Atle Skårdal vil ha fullt fokus på slalåmrennet der Kjetil med full klaff kan kjempe om sin tredje medalje.

- Dette er en sak mellom IOC og Benetton. Jeg tror ikke denne utviklingen vil plage Kjetil, men jeg ser ikke noen grunn til å dra opp denne saken på nytt for Kjetil akkurat nå. Ikke for å skjerme ham, men fordi saken er uinteressant for ham, sier Skårdal som medgir at han synes 1,8 millioner kroner er en drøy sum.

- Mye penger. Jeg hadde ikke hatt råd til å betale. Men Benetton har nok av kroner. 1,8 millioner er ikke like mye for dem som for meg, sier han.

Åsne Havnelid var ikke klar over Benettons reaksjon før hun snakket med Dagbladet i går.

- Skjermes

- Nå vil Kjetil få ro til OL er ferdig. Vi vil skjerme ham hele veien. Så får det være opp til IOC om de ønsker noe ytterligere kontakt med oss. Vi er ferdige med saken, sier hun.

Hun påpeker at krangelen ikke har noe med Kjetil eller Olympiatoppen å gjøre.

KJØRER I DAG: Kjetil Aamodt sjøl ble ikke informert om utviklingen i saken etter at Benetton nekter å betale boten IOC har ilagt dem etter bruddet på reklamereglene. Aamodt kjører slalåm som planlagt i dag.
Hele Norges coronakart