Betaler ikke skatt

GLASGOW (Dagbladet): Tore André Flo tjener over 100 millioner kroner fram til sommeren 2004. Netto. Rangers har gått med på å betale skatten for Flo - i motsetning til avtalen han hadde med Chelsea.

- Det stemmer, sier Flo-agent Gunnar Martin Kjenner.

I går dro Kjenner til flyplassen i Glasgow for å hente Wenche Riiser, advokatkontoret Schødts fremste skatteekspert. Sammen skal de i dag møte Rangers-ledelsen for å finjustere Flos arbeids- og skatteavtale.

- Det er noen spørsmål vi skal gjennomgå, sier Kjenner, som foruten fotballagentvirksomheten til daglig driver advokatpraksisen sin gjennom Schødt.

- Vi har inngått en nettoavtale. Det betyr at klubben betaler Tore Andrés skatt. I Chelsea hadde han en bruttoavtale. Der betalte han skatt sjøl, sier Kjenner.

Som Dagbladet skrev i går, jobber nå Kjenner og Flo for å ansette finansiell rådgiver for den etter hvert styrtrike fotballproffen. Nettoavtalen med Rangers bidrar selvfølgelig til å gjøre behovet større.

- Han har fått en veldig bra avtale, sier Kjenner.

Vernes mot futen

Dagens møte handler utelukkende om å sikre Flo mot ubehagelige brev fra skattefuten. Om Rangers betaler Flo lønn - uten å betale tilsvarende skatteprosent - er det Flo som får henvendelsene.

- Derfor må vi få dette ned på papiret, sier Kjenner.

- Hvor vanlig er det at klubben tar seg av skatten?

- Det blir vanligere jo lenger sør i Europa du kommer.

Skal du først spille fotball for penger sør for Danmark, er Skottland så langt nord du kan komme for at det skal lønne seg.

Ifølge Kjenner er samtlige avtaleforhold med Chelsea nå avsluttet. Det eneste som gjenstår i London, er å få Flo-familien installert i Glasgow.

- Randi og ungene blir nok boende i London til over jul, sier Kjenner.

Høyt skattet

Men før den tid forventer Rangers-fansen og skotsk presse scoringer i bøtter og spann av 161-millionerskjøpet. Og blir det en og annen målløs kamp, kan Flo plukke fram en av hyllestene fra gårsdagens skotske avisspalter. Der blir han i alle fall høyt skattet:

Evening Times:

«Celtics sjøltillit fikk seg en knekk da supertente fjorårsmestre kunne juble igjen på grunn av en mann til 12 millioner pund», skriver Alan Davidson .

Daily Record:

«Flo så litt ringrusten ut på grunn av få kamper for Chelsea. I perioder sleit han med å puste. Men etter scoringen så verken han eller Chelsea seg tilbake. Han levde ut en drøm», skriver Keith Jackson.

Daily Star:

«Jeg følte meg som en CART-NORSE etter bommene» , siteres Flo i tittelen. Det har selvfølgelig Flo aldri sagt. For de interesserte er CART-NORSE omskrevet fra ordet cart-horse, som på norsk betyr en stor, tung hest som trekker veldige vognlass. Men i artikkelen er ekstremtabloide Star , hyggeligere: «Om Flo begynte dagen med hodepine, så kan talentet hans være det som fører til at Celtic og fansen der må pleie den verste migrenen...», skriver Steve Hall.

The Sun:

«Nå flyr jeg til London. Jeg trenger ikke noe fly,» skriver avisa tittelen (Flo sa ikke det heller, red.anm.) Men solskinnsavisa skryter av Flo: «Giganten fra Norge ble helt på Ibrox fra første stund,» skriver Bill Leckie.

Lagmotivator

Daily Mirror:

«Flos tilstedeværelse var aleine nok til å inspirere lagkameratene,» skriver Iain Campbell.

Daily Mail:

«Tidevannet snudde da Flo & co vasket bort dårlige minner,» skriver Brian Scott.

Surmaga

Den eneste negative fotballkommentatoren vi leste i går, var Alan Pattullo i The Scotsman. Han mener Flo skuffet de fleste og oppsummerer: «I det minste scoret han målet som betyr at han ikke behøver å være flau når han får den første ukelønna.» Pattullo mener åpenbart at Flo blir ei flause om han ikke skjerper seg. Får han rett - og målene uteblir - så slipper i alle fall Flo å skrive sjølmelding til vinteren. For ikke å snakke om restskatt til våren.

<B>TABELLTREKK:</B> Tore André Flo tjener seg styrtrik som følge av Rangers-kontrakten. Mer enn 100 millioner kroner triller inn på kontoen før kontrakten går ut. Og pengene er skattefrie. Rangers betaler skatten rett til futen.