Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Betaler RBK 3,2 millioner kroner for Hamrén

Her er de økonomiske detaljene i avtalen.

SJEKKET KONTOFONEN?: Ifølge svenske Expressen mottar Erik Hamrén rundt 2,4 millioner kroner i årslønn som svensk landslagssjef - det er i så fall det dobbelte av hva forgjengeren Lars Lagerbäck hadde.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SJEKKET KONTOFONEN?: Ifølge svenske Expressen mottar Erik Hamrén rundt 2,4 millioner kroner i årslønn som svensk landslagssjef - det er i så fall det dobbelte av hva forgjengeren Lars Lagerbäck hadde.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Bråket rundt fotballpresident Lars-Åke Lagrells «uformelle» kaffeprat med Erik Hamrén, fikk Rosenborg til å steile, og til å skru opp sitt prisforlangende til 10 millioner kroner om det i det hele tatt skulle bli aktuelt å diskutere butikk med Det svenske fotballforbundet (SvFF).

Da brøt forhandlingene sammen.

I går ga imidlertid RBK etter for suksesstrenerens drøm om å trene fødelandet, da de sammen med SvFF kunne bekrefte at de var kommet til enighet om en løsning der Hamrén får en dobbeltrolle inntil erstatteren er på plass på «Brakka» - seinest til 1. september 2010.

- Vi har oppnådd en enighet om kompensasjon. Den økonomiske delen skal være konfidensiell, men vi er fornøyde med alle elementene i avtalen, sa styreleder Terje Svendsen på en pressekonferanse i går.

Svenske Expressen opplyser imidlertid om at de økonomiske rammebetingelsene for avtalen i korte trekk går ut på at Rosenborg mottar fire millioner svenske kroner (3,2 millioner kroner) og Hamrén kan innkassere en årslønn på tre millioner svenske kroner (2,4 millioner kroner) de neste fire årene.


- Jeg kommenterer ingen summer. Dette er en sak mellom der involverte partene, sier Lagrell, konfrontert med Expressens opplysninger.

Dorsin påvirket
RBK
Selv om representanter fra det svenske forbundet reiste tomhendte østover forrige fredag, og Rosenborg orienterte både spillere og media om at Hamrén kom til å bli, var spillet på ingen måte over. Hovedpersonen selv gjorde det nemlig klinkende klart overfor klubbledelsen at han ønsket å bli Lars Lagerbäcks etterfølger for enhver pris.

- Det var vel på fredag at jeg innså at det kom til å bli veldig vanskelig å beholde Erik Hamrén. Hans ønske fra begynnelsen av var jo å lede landet sitt, sier sportsdirektør Erik Hoftun, ifølge Expressen.

Dermed ble forhandlingene gjenopptatt, og ifølge den svenske avisa ble det fart på sakene da Hamrén understreket at noen kontraktsforlenging ikke var noe alternativ i et møte med klubbdirektør Nils Skutle. Hans eneste ønske var nemlig å bli svensk landslagssjef.

Også representanter fra spillergruppa - deriblant klubbens svenske venstreback Mikael Dorsin - ble også spurt til råds av ledelsen i Rosenborg, noe som var med på å påvirke utfallet av trenerspørsmålet.

- Jeg synes dette er en bra løsning. Det sier nok det meste om hva jeg sa på møtet. Jeg forstår begge parter. Rosenborg ville beholde en kjempebra trener, men samtidig er det ikke ofte man får spørsmålet om jobben som landslagssjef, sier Dorsin til Aftonbladet.

Drev prisen ned
Løsningen, som kom etter et initiativ fra Roseborg, gikk i korte trekk ut på at Hamrén skulle kombinere jobben som klubb- og landslagstrener fram til slutten av august med en klausul om at trønderne kan komme seg ut av avtalen på et tidligere tidspunkt. Det bidro til at kompensasjonssummen sank betraktelig fra det opprinnelige kravet fra RBK.

- Vi ville ha Erik umiddelbart, og det var Rosenborg som kom med det forslaget. Både de og vi har fått gjøre noen justeringer. Det er klart (at det var med på å få ned prisen). Skulle vi ha sagt at vi ville ha ham for oss selv nå, hadde de nok fortsatt vært i en situasjon der de kom til å akseptere det med tanke på Eriks ønsker. Men da hadde det blitt en annen pris, innrømmer fotballpresident Lagrell.

 
I går ettermiddag kunne Hamrén sette navnetrekket på kontrakten med SvFF. En kontrakt som i første omgang løper til og med kvalifiseringen til VM i Brasil i 2014.

- Det ble klart da jeg skrev under klokka 18. Før det hadde jeg ikke så mye å ta stilling til, sier Hamrén til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media