LOVER BORT BONUS:  Øystein Stray Spetalen - her sammen med kona Charlotte og den svenske landslagsstreneren Erik Hamren - har gitt Sandefjord en seiersbonus. Foto: Øistein Norum Monsen
LOVER BORT BONUS: Øystein Stray Spetalen - her sammen med kona Charlotte og den svenske landslagsstreneren Erik Hamren - har gitt Sandefjord en seiersbonus. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Betaler Sandefjord for å stoppe Molde og VIF: - Molde er jo en helt kjønnsløs klubb

Øystein Stray Spetalen blar opp for poeng.

(Dagbladet): Sandefjord rykket opp til Tippeligaen til årets sesong - og nå kan laget få hjelp av investor Øyestein Stray Spetalen. 

Milliardæren fra Sandefjord skal ifølge VG ha inngått en avtale med Sandefjord om å utbetale bonus hvis de slår Vålerenga og Molde i Tippeligaen i 2015.

Laget fra Vestfold får 100 000 for hver seier mot Molde og Vålerenga - og 50 000 hvis de spiller uavgjort mot de to lagene.

- Egentlig burde jeg ha doblet bonusen i kampene mot Molde. Jeg har samme forhold til Molde i norsk fotball som jeg har til SV i norsk politikk. Det er jo en helt kjønnsløs klubb, sier Spetalen til VG.

Molde er regjerende seriemestere, og har vunnet Tippeligaen tre av de fire siste sesongene.

Sandefjord er nyopprykket, etter en suveren sesong i 1. divisjon i fjor. De tapte bare en kamp, og endte ti poeng foran Tromsø. Vestfoldingene er - som de fleste nyopprykkede lag - spådd en tøff sesong blant eliten.

Trener Lars Bohinen er glad for Spetalen-engasjementet, og håper det vil utvikle seg videre.

- Vi er selvsagt glad for at Øystein engasjerer seg i Sandefjord, sier Bohinen til VG.