ODDSSELSKAP HAR MISTET TROEN: Rikard Norlings Brann tar neppe seriegull i år, og derfor gir Nordic Bet de som uheldigvis spilte på seriegull til Bran pengene tilbake. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ODDSSELSKAP HAR MISTET TROEN: Rikard Norlings Brann tar neppe seriegull i år, og derfor gir Nordic Bet de som uheldigvis spilte på seriegull til Bran pengene tilbake. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Betaler tilbake innsatsen til dem som spilte på seriegull til Brann

- Syns synd på bergenserne, sier oddsselskap.

(Dagbladet): - Det blir for tafatt å ikke gå for gull når man spiller for Brann, sa Bergens og Branns frelser, Rikard Norling, friskt før seriestarten.

Da, altså før poengfordelingen tok til, sto stemningen i taket blant de sju fjellene. Siden har det blitt dårlig med nystemt optimisme langs bryggen.

Og selv om det ikke var mange som satte pengene på at Norling faktisk også skulle levere det han messet, var det en og annen i rød drakt som investerte sparepengene på seriegull til Brann hos oddsselskapet Nordic Bet.

Gir tilbake innsatsen
Nå går selskapet til det drastiske steg å betale tilbake innsatsen til de slukørede gamblerne.

- Det er vel greit at de får et plaster på såret. Det dreier seg om et titall kunder, uten at det har så stor betydning i seg selv. Vi gjør dette av ren omsorg for Brann, sier PR-ansvarlig i Nordic Bet, Mikael Mellqvist, til Dagbladet.

Mellqvist kan fortelle at det var mens selskapet arrangerte sin egen sommerfest på VMs åpningsdag at de bestemte seg for å betale tilbake innsatsen til dem som hadde spilt på Brann.

- Ja, vi satt og så Brann mot Odd før vi skulle se Brasil, og da syntes vi så synd på bergenserne at vi bestemte oss for å gi tilbake innsatsen, sier Mellqvist, som også kan fortelle at oddssetterne deres nå har Brann som nedrykksfavoritt før siste halvdel av sesongen tar til etter VM.

Lite som tyder på snuoperasjon
Og dersom enkelte av de optmistiske kundene som nå får pengene tilbake fortsatt har tro på at gullet kommer hem, får de småpene 750 i odds på det.

Altså betydelig mer enn før sesongen, selv om det per juni fortsatt ikke ser ut som et godt spill.

- Lite som tyder på at Brann skal snu dette, nei. De er nok betydelig nærmere nedrykk enn gull når vi gjør opp status etter sesongen, sier Mellqvist til Dagbladet.