Betalt for å spille med prevensjon

Sandvolleyjentene våre spilte med p-plaster i OL. De er betalt av et legemiddelfirma.

På sandvolleyballbanen har vi de siste dagene sett tydelig at våre jenter Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes spiller med plaster på skulderen.

- Prevensjon

I går forklarte Susanne Glesnes til Bergensavisen at hun spiller med p-plaster under OL for å være på den sikre siden.

- Jeg har bare sagt at jeg vurderer å få barn. Men jeg kan jo uansett ikke drive å få barn midt under et OL, sa jenta til BA. Hun la til at hun garanterer for at plasteret virker:

- Det vet jeg, sa 29-åringen som sier at hun ikke har tenkt å bli gravid før sesongslutt, selv om hun har lyst på barn nå.

- For å teste

I dag melder Avisenes Nyhetsbyrå at det er legemiddelfirmaet Janssen-Cilag som har sponset jentene for å spille med prevensjon.

Produktsjef Vibecke Blomberg vil ikke si hvor mye de har betalt. Hun hevder årsaken til at plasteret er på jentene for å teste hvor mye det tåler. Derfor er det også en selvfølge at plasteret sitter på et sted som er i berøring med sanden, på et synlig sted

På spørsmål om de kunne la noen andre teste plastrene svarer Blomberg:

- Jo, jo, det kunne vi selvfølgelig. Men det er jo disse jentene folk forbinder med sandvolleyball, sier produktsjefen, som innrømmer at dette har positiv reklameeffekt for firmaet.

- Forbudt

Gerhard Heiberg er oppgitt over produktplassering i OL.

- Dette er strengt forbudt, sier IOC-medlemmet til Avisenes Nyhetsbyrå. Han legger til at dette er et stort problem i volleyball, og vil få det stoppet.

Det olympiske charteret forbyr utøvere å delta i reklame eller annen kommersiell sammenheng under OL.

Slutt på prevensjonen

Om Glesnes og Maaseide har planer om å gjøre andre ting enn sandvolley under OL, må de tenke to ganger nå.

Plastrene er tatt av etter at Heiberg kom på banen. Jentene er knappe i kommentaren:

- Vi ser på saken som avsluttet. Jeg har snakket med Jarle Aambø i olympiatoppen, og valgte etter samtale med han å ta av plasteret, sier Kathrine Maaseide til ANB.

Men toppidrettssjefen mener at p-plasteret egentlig er uproblematisk, ikke verre enn en knebeskytter i håndball.

- Vi har undersøkt dette og funnet ut at p-plasteret blir sett på som en personlig effekt, og at det derfor er fullt tillatt, sier Aambø til ANB.

GODT SYNLIG:</B> P-plaster på skulderen til Susanne Glesnes under kampen mot Schnyder/Kunh fra Sveits mandag.
SPONSET:</B> I går hevdet Glesnes at prevensjonen var der mest for ikke å bli gravid.
REAGERTE:</B> I dag har jentene tatt av plasteret etter at det kom fram at de er sponset. Gerhard Heiberg sier slik produktplassering er forbudt i OL.