IVRIG: Baseball-spiller Yoenis Cespedes var på en landbruksmesse da han vant budkrigen om den prisbelønte grisen. Nå er den sendt til slakteren. Foto: Will Carafello/AP/NTB Scanpix
IVRIG: Baseball-spiller Yoenis Cespedes var på en landbruksmesse da han vant budkrigen om den prisbelønte grisen. Nå er den sendt til slakteren. Foto: Will Carafello/AP/NTB ScanpixVis mer

Betalte 60 000 for prisbelønt gris. Sendte den rett til slakteren: - Det er en skam

Yoenis Cespedes hevder han ble nødt.

(Dagbladet): Baseball-spiller Yoenis Cespedes har satt sinnene i kok etter en litt spesiell hendelse nylig. 30-åringen lot seg nemlig rive med i kampen om en prisbelønt gris, og endte opp med å betale 7000 dollar (rundt 60 000 norske kroner) for den.

- Han havnet i en budkrig, sier en talsmann for Cespedes ifølge ESPN.

Cespedes, i fullt cowboyutstyr for dagen, hadde sett konkurransen hvor den aktuelle grisen gikk av med seieren i 270 kilosklassen. Etterpå poserte Cespedes villig med den 14 år gamle gutten som hadde hatt ansvaret for grisen.

Men de som trodde at grisen skulle få leve sine siste dager på en grønn gressplen i rolige omgivelser må tro om igjen. Dyret ble nemlig sendt rett til slakteren like etter at den ble kjøpt av Cespedes.

Hovedpersonen sier til New York Post at han ikke fikk beholde grisen, uten å utdype hvorfor. Grisen skal nå være hos slakteren.

Raser PETA, eller People for the Ethical Treatment of Animals, er en internasjonal organisasjon for dyrevern. De raser over at grisen nå ser ut til å måtte bøte med livet.

«Yoenis Cespedes har råd til å bruke 7000 dollar av sin egen lomme, og denne kjærlige, lojale og smarte grisen må betale prisen med sitt liv», skriver PETAs talskvinne Lisa Lang i en uttalelse, gjengitt av New York Post.

«Det er en skam at Cespedes ikke ga grisen muligheten til å leve sine siste dager på et fristed», står det videre.

Ikke enige En talsperson for baseball-klubben Mets har seinere forsøkt å avklare saken etter at kritikken begynte å hagle. Det skal være en lov i Florida som sier at en gris som blir kjøpt på en auksjon må slaktes.

Men Cespedes skal ifølge lokale eksperter kunne få beholde grisen så lenge den får oppholde seg på en gård og ikke i et boligområde.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram