Jan Åge Fjørtoft OL-regningene

Betalte Fjørtoft 228 896 kroner for å nettverke for Lillehammer

Ble leid inn som «networker» av Norges Idrettsforbund.

GODT NETTVERK: Jan Åge Fjørtoft koblet norsk idrett opp mot internasjonale beslutningstakere i forkant av ungdoms-OL på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
GODT NETTVERK: Jan Åge Fjørtoft koblet norsk idrett opp mot internasjonale beslutningstakere i forkant av ungdoms-OL på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I OL-regnskapene Norges Idrettsforbund nå offentliggjør, dukker det stadig opp regninger man kan stusse over.

Blant annet har Jan Åge Fjørtoft fakturert Norges Idrettsforbund for 228 883 kroner for å være «networker» for ungdoms-OL, slik det står i et vedlegg til fakturaen.

Fakturaen er altså en samlet regning for flere måneders konsulentvirksomhet i forkant av ungdoms-OL.

Fjørtoft reiste blant annet til generalforsamlingen i ANOC, sammenslutningen av alle nasjonale olympiske komiteer, i Washington D.C. i oktober 2015 som en del av jobben for ungdoms-OL som skulle arrangeres på Lillehammer i februar 2016.

- Der holdt jeg en innledning om ungdoms-OL på Lillehammer, og oppdraget var å skape møtearenaer med internasjonale beslutningstakere. Målet var å heve statusen til ungdoms-OL, noe vi også klarte, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Lang erfaring i utlandet

For mange kan det virke rart at en tidligere fotballspiller leies inn som konsulent av Norges Idrettsforbund for å påvirke folk i vinteridrettene.

- Jeg kan ikke svare på hva det er jeg har som Norges Idrettsforbund ikke har selv, men jeg har bodd tolv år i utlandet, og bruker femti prosent av arbeidstiden min i utlandet. Jeg jobber mye med internasjonal politikk, er tett på WADA-systemet, så dette er noe av det jeg jobber mest med. I tillegg er det femten år siden jeg la opp som fotballspiller, så jeg vil håpe at jeg har hatt litt utvikling i livet mitt, sier Fjørtoft med et smil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer