MISTENKES FOR RESULTATMANIPULASJON: Alexandre Vinokourov mistenkes for å ha betalt russeren Alexandr Kolobnev 150 000 euro for å vinne prestisjerittet Liege-Bastogne-Liege i 2010. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTENKES FOR RESULTATMANIPULASJON: Alexandre Vinokourov mistenkes for å ha betalt russeren Alexandr Kolobnev 150 000 euro for å vinne prestisjerittet Liege-Bastogne-Liege i 2010. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Betalte konkurrent 150 000 euro for å få seieren

OL-mester Vinokourov etterforskes i Italia.

OL-mesteren i sykling, Alexandre Vinokourov, etterforskes av italienske myndigheter etter mistanker om å ha manipulert et rittresultat.

Ifølge avisen Corriere della Sera lørdag skal statsadvokaten i Padova være i ferd med å undersøke hvorvidt kasakhstaneren betalte den russiske syklisten Alexandr Kolobnev 150.000 euro (1.125.000 kroner) for seieren i det prestisjefulle klassikerrittet Liège - Bastogne - Liège i 2010.

E-poster og bankutskrifter er blant bevismaterialet som gjennomgås. Der går det fram at Vinokourov betalte sin russiske rival etter rittet i Belgia, der Vinokourov seiret med seks sekunder etter å ha vært i utbrudd med Kolobnev.

Disse bevisene skal ha blitt sendt til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og til myndighetene i Belgia og Sveits, der Kolobnev disponerer en bankkonto.

Vinokourovs seier i klassikeren var hans første etter tilbakekomsten fra to års utestengelse for dopingmisbruk. Kasakhstaneren ble avslørt for bloddoping under Tour de France i 2007.

Han vant i sommer OL-gull på fellesstarten i London, der Alexander Kristoff spurtet til bronse.

(NTB)