- Betalte tilbake etter driten i fjor

Gaarde og Viking sikret bronse.

(Dagbladet.no): Viking - Vålerenga 2-1.

Bronse utløser jubel i Stavanger, men Viking sikter enda høyere.

- I denne byen feirer vi ikke bronse hemningsløst, vi venter til gullet neste år, sa Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland til lokalmedia før kampen mot Vålerenga.

Men publikum reiste seg og ga stående applaus til spillere som har løftet seg mange hakk fra fjorårets begredelige resultater.

- Nå håper jeg vi har betalt tilbake for den skitt vi leverte i fjor, sa Vikings danske strateg Allan Gaarde etter at bronsen var sikret.

-Hjemmebanen en festning

Viking har hjemmebanen om til en festning, med ni seire og fire uavgjort. På Viking stadion spiller blåtrøyene med stor sjøltillit.

- Vi går bare ut der og arbeider hardt, vi tenker ikke så mye. På bortebane binder vi oss mer, blir mer nervøse og får problemer. Målet for neste år må være å løfte oss på bortebane, sier Gaarde.

VIKINGS MÅLKONGE: Peter Ijeh setter inn 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga i Stavanger. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
VIKINGS MÅLKONGE: Peter Ijeh setter inn 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga i Stavanger. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Trener Uwe Rösler gleder seg til å føre Viking ut i UEFA-cupen neste år. Han deler gleden over bronse med alle spillerne, hjelpetrenere og hele administrasjonen.

- I vinter tenkte jeg ikke på medaljer. Jeg tenkte på å overleve i serien og sikre jobben min, gliser Rösler.

80 prosent Ijeh nok

Han mener Brann, Stabæk og Viking har spilt best angrepsfotball i serien i år, og fortjener medaljene.

- For oss var det viktig å få Allan Gaarde tilbake etter skade midt i sesongen. Vi har klart å få det beste ut av spillerne, sier treneren.

Mot Vålerenga slet Viking lenge. Nøkkelspillere sliter med småskader, både Gaarde, Ijeh, Stokholm og Samuelsen har småplager.

- Men 80 prosent Ijeh var nok i dag, sier Rösler. Peter Ijeh har gjort det til en vane å score i hver kamp hjemme, mens han blir mer anonym borte.

-Sjumilssteg

Alexander Ødegaard på venstrekanten viser også fram sitt gamle jeg, forarbeidet til Ijehs andre scoring mot Vålerenga var strålende.

- Laget og meg sjøl har tatt sjumilssteg siden i fjor. Vi løper ut på stadion og har 16.000 i ryggen i hver hjemmekamp. Uwe Rösler har kommet inn med stor profesjonalitet og nøyaktighet, sier Ødegaard.