Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadetrøbbel for Caspersen Falla

Betent fot skaper VM-trøbbel: - Ganske ille

En betennelse i foten tvinger Maiken Caspersen Falla (28) til å gå på smertestillende både før og trolig også under VM i Seefeld.

SKADE: Maiken Caspersen Falla har en betenelse i foten. FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet
SKADE: Maiken Caspersen Falla har en betenelse i foten. FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at hun måtte gå på smertestillende foran lørdagens skøytesprint i Lahti, endte det med hennes fjerde sier på rad i den finske vinterbyen.

Det skjedde ikke uten bekymringer.

Falla gikk inn til 4.-plass i skiathlon under NM i Meråker sist lørdag, men fikk ikke trent i de tre siste dagene. Først torsdag var hun i stand til å skøyte igjen.

Betennelsen gjør at hun er usikker på lagsprinten i klassisk stil senere søndag.

- Jeg har en betennelse i foten som er ganske ille, og jeg får se an den først. Jeg var bekymret for hvordan det skulle gå i dag, men jeg har fått litt smertestillende, så det hjelper. Jeg må se hvordan den er når det går ut av kroppen. Men det gikk bra, og da er det ikke helt håpløst, sa Falla til NTB etter rennet.

VM i fare?

Falla håper at hun er i stand til å gå på ski fram mot VM. Noe annet vil være fullstendig ødeleggende. Selv om seieren i Lahti var årets første i skøyting, er hun en av favorittene til å vinne i Seefeld, spesielt om ikke Sveriges Stina Nilsson rekker å bli friskmeldt i tide.

- Dette blir ikke bra så lenge jeg går på ski, men jeg er nødt til å gå på ski nå når det er så nærme VM. Det ordner seg nok på et vis.

Sittet en stund

Kort sagt: Denne skaden blir ikke Falla kvitt til VM.

- Forhåpentlig slipper jeg å ta smertestillende i VM, men mest sannsynlig slipper jeg ikke det. Det eneste som hjelper mot en sånn betennelse er å ta det med ro i 14 dager, men det har jeg ikke tid til. Det har sittet og murret siden Tour de Ski, men det er først nå det er blitt ille som det nå, sa Falla.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!