Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Betina Rigelhuth klar for BSK

Drømmer om å spille med storesøster.

EKEBERG (Dagbladet): Lillesøster Riegelhuth har vært jaktet av flere norske toppklubber de to siste årene, men valgte i går å signere en to års kontrakt med Bækkelaget.

-  Jeg har vært i Njård i tre år nå, og tiden var kommet for et klubbskiftet. Jeg synes det de driver med her i Bækkelaget virker veldig bra og jeg gleder meg til å komme i gang, smiler 18-åringen.

Vil spille sammen

Enn så lenge befinner hun seg i skyggen av storesøster Linn-Kristin Riegelhuth, som for lengst har slått igjennom både i Larvik og på det norske landslaget. Men i følge den nye treneren Frode Scheie er talentet minst like stort hos den yngste søsteren.

-  Jeg tror i hvert fall ikke Betina ligger noe etter. Men det er større konkurranse for henne ettersom Linn-Kristin er venstrehendt. De har ulike styrker, men har samme viljen og er like målbevisst, mener Scheie.

-  Jeg er høyrehendt, har et godt skudd, har godt samspill med streken og er fysisk ganske sterk. Linn-Kristin er venstrehendt, liten og kjapp. Kanskje litt mer en kant-type, mener Riegelhuth.

Søstrene har begge spilt håndball omtrent siden de lærte å gå.

-  Vi har vel så å si bodd i Skihallen. Mest trening, men jeg var også alltid på plass for å se Linns kamper da vi var yngre, forteller venstrebacken, som likevel aldri har fått spille med sin mer kjente søster.

SIGNERTE: Bækkelaget fikk i går underskriften til ettertraktede Betina Riegelhuth. Trener Frode Scheie er storfornøyd. Foto: Henning Lillegård
SIGNERTE: Bækkelaget fikk i går underskriften til ettertraktede Betina Riegelhuth. Trener Frode Scheie er storfornøyd. Foto: Henning Lillegård Vis mer

-  Da jeg ble gammel nok gjorde hun sitt første klubbskifte. Men det har alltid vært en drøm for oss begge, og noe vi jobber mot. Målet er å spille med storesøster både i klubb- og landslaget, sier Riegelhuth.

-  Fra ruin til rubin

Det hadde ikke vært Scheie imot å fått storesøster Riegelhuth også til klubben.

-  Hun er hjertelig velkommen, men jeg ser det vel ikke som veldig sannsynlig. Neste skrittet for henne blir nok dansk håndball, selv om jeg for norsk håndballs skyld håper hun blir mange år til i landet. Vi trenger profilene, sier Scheie, som mener norsk håndball er på vei opp igjen noen sesonger i dvale.

I dag spiller Bækkelaget kvartfinale i sluttspillet mot Gjerpen, og leder med tre mål etter bortekampen i forrige uke.

-  Vi jobber oss fra ruin til rubin. Om alt går vår vei kan vi vinne en tittel allerede i år, men målet vårt er å ha en før 2009, sier Scheie.

• Når får vi se søstrene Riegelhuth på samme lag?

STORESØSTER: Linn-Kristin Riegelhuth etter NM-finalen for Larvik i 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media