Betinget fengsel for maraton-overfall

Cornelius Horan er fri til å ødelegge nye sportsarrangementer.

I går avsluttet OL med en av tidenes idrettsskandaler. Brasilianeren Vanderlei de Lima ledet med 28 sekunder da den tidligere presten Cornelius Horan kastet seg over ham.

Maratonløperen tapte verdifulle sekunder, og ble tatt igjen like etterpå. Få tviler på at de Lima mistet sjansen til å kjempe om gullet på grunn av hendelsen.

Mentalt syk

I dag ble overfallsmannen dømt til ett års betinget fengsel, samt 25 000 kroner i bot. Han risikerte langt strengere straff, men domstolen satte store spørsmålstegn ved mannens mentale helse, melder RTE.

Meldingen han hadde på en plakat på ryggen var også noe usammenhengende: «Israel Fulfillment of Prophecy Says the Bible - The Grand Prix Priest ».

En polititalsmann bekreftet i går kveld at Horan ikke var ved sine fulle fem. I fjor ødela han Formel 1-runden på Silverstonebanen i England.

Vil unnskylde

Horans familie ønsker nå å be Brasil om unnskyldning.

- Vi undersøker om det er mulig å komme i kontakt med brasiliansk TV for å be folket der, og de Lima personlig, om unnskyldning. Vi hadde nok vært rasende om det var omvendt - om det var en brasilianer som hadde ødelagt for en ire, sier broren Dan Horan.

  • Når Cornelius Horan ikke er opptatt med å ødelegge idrettsfester, hender det han skriver bøker. Hvorfor han tror verden er i ferd med å gå under? Det kan du lese om her.
SKANDALEN: Her hopper Cornelius Horan ut i veien og ødelegger løpet for brasilianske Vanderlei de Lima. Skandalen er et faktum.
ARRESTERT: Horan har sittet i arresten siden i går, men ble i dag sluppet fri.