SLAPP FENGSEL: Den tidligere syklisten Jan Ullrich på vei inn til rettsaken i Weinfelden i Sveits torsdag, etter at han var involvert i en bilulykke i mai. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone/AP/NTB Scanpix
SLAPP FENGSEL: Den tidligere syklisten Jan Ullrich på vei inn til rettsaken i Weinfelden i Sveits torsdag, etter at han var involvert i en bilulykke i mai. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone/AP/NTB ScanpixVis mer

Betinget dom for Jan Ullrich

Betinget fengselsdom for omstridt sykkelstjerne

Fikk 21 måneders betinget fengsel.

Tidligere sykkelproff Jan Ullrich slipper å gå i fengsel etter at han i beruset tilstand forårsaket en trafikkulykke.

Ifølge aktoratet i rettssaken i Sveits var det bare flaks at ingen mistet livet i ulykken for tre år siden.

– Det som skjedde er alvorlig og forkastelig. Promillegrensen er den samme for alle, uansett om man er toppidrettsutøver eller "normalt menneske", sa dommeren ifølge avisen Blick.

– Jeg gjorde for tre og et halvt år siden en feil som jeg angrer dypt, sa Ullrich i retten før domsavsigelsen. Etterpå uttrykte han ifølge sin forsvarer stor lettelse.

I mai 2014 satte Ullrich seg bak rattet selv om han hadde drukket en betydelig mengde hvitvin. I tillegg hadde han som følge av en skade brukt et smertestillende middel. I høy hastighet kjørte han inn i to biler, men ingen ble skadd i ulykken.

I rettssaken ble det lagt til grunn at Ullrichs bil holdt 132 km/t under ulykken, i en 80-sone. Hadde farten vært 140 km/t, ville det etter sveitsisk lov automatisk blitt ubetinget fengsel i minst ett år.

Ullrich ble for 20 år siden, da han var 23 år gammel, første tyske sammenlagtvinner av Tour de France. Senere havnet han i dopinggarnet og ble utestengt. I 2013 medga han å ha dopet seg som aktiv.

Han har bosatt seg i Sveits, der han tjener gode penger på opplevelsesreiser.

(NTB)