Stortinget vil blokkere nettgambling

Bettingselskapene om blokkeringen: – Vedtaket betyr ingen verdens ting

Coolbet og ComeOn er ikke bekymrede for at Stortinget vil blokkere sidene deres. Stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) mener de tar feil når de prøver å berolige kundene sine om at det nye vedtaket ikke betyr noe.

ULOVLIG?: Stortinget vil blokkere nettgambling, men representanter fra de utenlandske spillselskapene er ikke bekymrede. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / Scanpix
ULOVLIG?: Stortinget vil blokkere nettgambling, men representanter fra de utenlandske spillselskapene er ikke bekymrede. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke fattet Stortingets familie- og kulturkomité et omfattende vedtak. Hovedmålsettingen med vedtaket er å hindre nordmenn i å bruke utenlandske spillselskaper.

Men hva betyr dette vedtaket i praksis for alle kundene til de utenlandske spillselskapene? Hva skjer hvis man fortsetter å spille, for eksempel på Unibet, Coolbet eller ComeOn?

- Vedtaket betyr ingen verdens ting. Det er ikke ulovlig å spille. Det har det aldri vært, og det kommer det heller aldri til å være. Vedtaket er til for å styrke Norsk Tipping, sier Mikael Mellqvist, PR-sjef i Coolbet, til Dagbladet.

Coolbet eies av et estisk selskap, har estisk lisesns og hovedkontor i Tallinn.

Sammenlikner med Nord-Korea

Mellqvist mener at noen prøver å framstille det som at du ikke kan spille på utenlandske spillselskaper framover, men at dette ikke stemmer.

- Vi kan ikke få et system der staten skal bestemme hvor innbyggerne skal handle varene. Er det greit å handle på Rimi, men ikke Rema, liksom? Dette er Norge, ikke Nord-Korea, fortsetter Mellqvist.

Forslaget skal opp til avstemning i Stortinget 7. mai. Men utfallet er allerede gitt, ifølge komiteens 1. nestleder Anette Trettebergstuen (Ap).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer