Betutta

Suzann Pettersen åpnet Evian Masters med å slå ballen over i 18. fairway. Derfra og inn gikk mye galt. I dag må 24-åringen ta fram det aller beste hun har i golfbagen.

EVIAN-LES-BAINS (Dagbladet): Golfproffen fikk den verst mulige starten på storturneringen i Frankrike, og ligger langt nede på resultatlista. Dette er banen som passer spillet mitt perfekt, fortalte Suzann oss i går. Det så bare ikke slik ut på den første runden.

-  Ja, jeg venter på det første spørsmålet, sier Suzann til Dagbladet - og forsøker seg med et avvæpnende smil rett etter at scorekortet er avlevert.

-  Jeg er selvsagt veldig misfornøyd med runden min.

Hun forsøkte å ikke legge for mye press på seg da hun slo ut den første ballen klokka 08.14 i går. Fordi hun mente at hun ikke kunne forvente så altfor mye etter å ha spilt bare fem turneringer så langt i år.

-  Men to dobbeltbogeyer sier alt om spillet mitt på den første runden, sier Suzann.

-  Men når det er sagt - spillet var ikke så dårlig som scoren tilsier (5 over par).

Bare et utbrudd

Suzann lå på par da hun slo ut på hull 3 - rett i roughen. Da kom også glosene som folkene i Norges Golfforbund misliker. Det ble ikke bedre da akkurat det samme skjedde på hull 4, og det hele endte med dagens første dobbeltbogey.

 IKKE BLID:  Suzann Pettersen forlater hull 9 etter sin andre dobbeltbogey, og fortalte omverden i klartekst hva hun syntes om den. -  Jeg var ikke så veldig sint - det var bare et utbrudd da det skjedde der og da, sier Suzann. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
IKKE BLID: Suzann Pettersen forlater hull 9 etter sin andre dobbeltbogey, og fortalte omverden i klartekst hva hun syntes om den. - Jeg var ikke så veldig sint - det var bare et utbrudd da det skjedde der og da, sier Suzann. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

-  Jeg var ikke så veldig sint - det var bare et utbrudd da det skjedde der og da, sier Suzann.

Og det skjedde en rekke ganger da innspillene hennes gikk fire-fem meter til venstre, og havnet i bunker i stedet for greenen.

-  Jeg gjorde de samme feilene hele tida, og de er det faktisk ganske lett å rette på, sier Suzann.

Hun mener at spillet hennes var godt nok til at scoren etter 18 hull burde vært på par, men forsøker ikke på noen måte å unnskylde at hun endte fem over.

Gå ut og score

-  Men greenene var ikke bra, sier Suzann som satte pris på rundens eneste birdie på det 18. hullet.

-  Helt ærlig, har du gitt opp en god plassering i Evian Masters?

-  Du vet at jeg alltid er ærlig, sier Suzann - og jeg er innstilt på å gå ut og gjøre en bra runde i dag og de neste to dagene.

Hun er kraftig misfornøyd med det hun presterte i går, men minner om at hun har gått verre runder tidligere og ligget lenger nede på resultatlista. I British Open (4. Major) i 2001 gikk hun åpningsrunden på 78 slag (77 i går), og satte banerekord dagen etter med 64. Uten å antyde at det samme kommer til å skje i dag.

-  Jeg hadde selvsagt ikke tenkt at jeg skulle gå en så svak runde, men jeg er ikke veldig bekymret heller, sier Suzann.

Kan så mye bedre

Rett etter praten med Dagbladet tok Suzann for seg på lunsjbordet i klubbhuset, for så å gå rett på drivingrangen for å rette opp feilene fra i går.

-  Jeg føler at jeg kan så mye bedre, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

-  Jeg har ikke gitt opp Evian Masters - jeg er innstilt på å gå ut og score i dag.