Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Betyr døden for Argentina

Pelés fingre får kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 2002-VM, havnet Argentina i «Dødens gruppe» sammen med England, Sverige og Nigeria.

Fredag ble Argentina trukket i samme gruppa som Nederland, Elfenbenskysten og Serbia og Montenegro - 2006-VMs «Dødens gruppe».

Og landets største sportsavis er ikke i tvil om hvem som har skylda: Pelé.

- Hvor enn han stapper fingrene sine, betyr det døden for Argentina, skriver Olé ifølge Aftonbladet.

Det var nemlig Pelé som trakk ut ballen med Englands navn på foran 2002-mesterskapet, og legenden trakk også ut Nederland i Leipzig fredag.

- Vi har sett det i to strake trekninger nå. Hvor enn han stapper fingrene sine, betyr det døden for Argentina.For fire år siden var det han som ga oss England. Nå var det samme hånd som tok opp lappen med laget som ingen ville ha: Nederland.

Ifølge Olé jublet brasilianske journalister da Pelé dro opp lappen det sto Nederland på. Det skal både ha vært for at de sjøl slapp å møte de oransjekledde, men også for å håne Argentina. Fotballrivaliseringen mellom de to landene er stor.

Sjøl om Argentinas landslagssjef, José Pekerman, sier Pelé er uskyldig og at trekningen bare er basert på tilfeldigheter, er Olé langt fra sikre.

- Hvordan skal vi tro på at det ikke går an å bytte ut en liten ball når vi rett før trekningen fikk se en tryllekunstner som fikk kvinner til å bli forsvinne bare ved å dekke dem til med en blå duk?

DØDSHÅNDA: Pelé har gitt Argentina vanskelig motstand i de to siste VM-sluttspillene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!