-  Betyr enormt mye for oss

83 minutter og 35 sekunder ut i kampen mot Birmingham var ventetiden endelig over. Til stående ovasjoner fra fansen fikk Ole Gunnar Solskjær (32) sitt etterlengtede comeback i United-trøya.

-  Det var skuffende at vi bare klarte 2-2, men Solskjærs comeback overskygger alt. Det betyr enormt mye for oss, sier den profilerte engelske United-supporteren Pete Boyle til Dagbladet.

Allerede før kampen var i gang sang fansen «You are my Solskjaer» og «Who put the ball in the German net» - og syngingen tiltok dramatisk i styrke da Solskjær ble sendt i oppvarming etter en drøy time. På stillingen 2- 2 tok Sir Alex Ferguson Alan Smith av banen, kastet Solskjær innpå og ga ham et solid klapp på skuldra. Innerst inne håpet han nok at Solskjær skulle gjøre som han har gjort så mange ganger før - komme inn og avgjøre.

Men så hadde det nesten vært for mye av det gode om Solskjær skulle bli matchvinner, noen uker etter at de fleste avskrev hans muligheter å komme tilbake - og 19 måneder etter hans siste kamp for United. Nordmannen startet med to gode involveringer, hadde noen enkle støttepasninger, men kom aldri i scoringsposisjon. Uansett føltes nok de ni og et halvt minuttene han fikk spille, inkludert overtid, som en personlig seier.

-  Veldig artig

Hele familien Solskjær satt i går kveld hjemme hos Ole Gunnar i Manchester og fulgte kampen på TV. Pappa Øivind ble ikke klar over at Solskjær satt på benken før han så sønnen varme opp langs sidelinja.

-  Vi fikk ikke med oss at han satt på benken. Men da vi så ham springe langs linja og fansen sang sangen hans, hadde jeg en sterk følelse av at han ville komme inn. Det var veldig artig, sier Øivind Solskjær til Dagbladet.

Da United-troppen mot Birmingham ble offentliggjort tirsdag, var ikke Solskjær blant de 18 navnene. Derfor ble de fleste overrasket over at nordmannen plutselig tilhørte de 16 som fikk spille eller sitte på benken - trolig også Solskjær selv, ifølge Øivind.

-  Ole Gunnar fikk beskjed om at han var med i 18-mannstroppen etter trening på tirsdag, og var glad da han kom hjem. Men da jeg snakket med ham onsdag morgen før avreise var han ganske usikker på om han fikk sitte på benken, selv om han håpet.

Mye ugjort

-  Er du stolt over at han kom tilbake?

-  Jeg synes det var kjempeartig. Framover må han fortsette å ta tida til hjelp, bli 100 prosent frisk og komme seg inn på laget. Det er realistisk å tro at han kan få et innhopp i ny og ne, sier Øivind Solskjær.

Ole Gunnar Solskjærs gamle trener i Clausenengen, Ole Olsen, var ikke overrasket over at Solskjær fikk sjansen mot slutten.

-  Det lå litt i korta, for Ferguson har jo sagt han vil bruke Ole Gunnar i julekampene. Jeg er glad for at han fikk muligheten igjen på høyeste nivå. Dette er bare starten for ham. Han kommer tilbake for fullt, det er jeg overbevist om. Det er bare et spørsmål om tid før han er tilbake på sitt beste nivå, sier Olsen til Dagbladet.

-  Hva tror du Solskjær selv føler?

-  At han har mye ugjort. Ole Gunnar er lysten på å vise seg, og har jobbet målbevisst i ett og et halvt år for dette. Han har vist at det går an, sier Ole Olsen.

Landslagssjef Åge Hareide har dette å si om Solskjærs comeback:

-  Positivt. Men han spilte alt for lite til å ha sjanse til å vise seg.

GLEDELIG GJENSYN: Ole Gunnar Solskjær vinker til fansen mens han varmer opp før comebacket.