- Betyr enormt mye

Marit Bjørgen vant verdenscupen.

(Dagbladet.no): Ikke la deg lure av nedturen i OL - Marit Bjørgen er verdens beste kvinnelige langrennsløper. I natt ble Rognes-jenta nummer fire på den doble jaktstarten i Sapporo, og det holdt til å holde Beckie Scott de nødvendige poengene unna i sammendraget. Bjørgen vant til slutt med fattige 16 poeng.

- Dette betyr enormt mye for min del. Det er fryktelig artig å få beviset på at man har vært best gjennom hele sesongen, sa Bjørgen til NRK.

Skjønt, Bjørgen fikk kamp helt til døra. Beckie Scott gjorde det hun måtte, spurtslo Kristin Størmer Steira og sikret seg 100 verdenscuppoeng som første kvinne over målstreken.

Bjørgen kom i klynga lenger bak, og hadde hun blitt dårligere enn nummer sju hadde Scott fått krystallkula som sesongens beste løper.

- Jeg visste det kom løpere bakfra, og måtte konsentrere meg om å ikke gå på en sprekk. Jeg følte meg aldri trygg på at det kom til å gå, for det gikk veldig tungt. Jeg prøvde å regne på sisterunden. Jeg lå som nummer fem, og tenkte jeg fikk ta Neumanova på oppløpet, sa Bjørgen.

Is i magen

Men Marit hadde full kontroll på oppløpet. Hun spurtet fra Katarina Neumannova og gikk i mål til fjerdeplass og 50 verdenscuppoeng.

Dermed endte Bjørgen på 1036 poeng, med Scott på 1020. En gråtende Marit Bjørgen er noe vi har sett ofte denne vinteren, men som oftest med negativt fortegn. Da hun fikk verdenscuptrofeet i hendene var det bare gledestårer.

BEST: Marit Bjørgen gråt gledestårer da hun fikk beviset på at hun er verdens beste kvinnelige skiløper. Foto: REUTERS
BEST: Marit Bjørgen gråt gledestårer da hun fikk beviset på at hun er verdens beste kvinnelige skiløper. Foto: REUTERS Vis mer

Bjørgen viste at hun hadde is i magen da hun sto over gårsdagens sprintstafett for å spare krefter til dagens jaktstart. Det kunne vært et vågalt trekk, men gikk heldigvis bra.

Andre store norske lyspunkt var Kristin Størmer Steira og Kine Beate Bjørnås. Steira, den evige fireren fra OL ,var den eneste som klarte å følge Beckie Scott på slutten, men hadde lite å stille opp med i spurten. Uansett en oppløftende 2. plass som lover godt foran neste sesong. Bjørnås gikk inn til en imponerende sterk 7. plass.

- Betyr enormt mye
ISKALD: Marit Bjørgen sto over sprintstafetten i går for å ha mest mulig krefter til dagens jaktstart. Heldigvis lyktes hun.